Lääketiede  •  12.05.2020

Viimeinen viikko H-hetkeen

Moikka,

Nyt on tasan viikko jäljellä siihen hetkeen, jota varten koko tämä 9 kuukautta on luettu. Kokeen järjestäminen etänä jo itsessään aiheutti motivaatiotason tippumista, koska siihen liittyy eräänlainen epätietoisuus, eikä ollut selkeää päämäärää lukemiselle. Kun pääsykokeella hakoijoille sisäänotto prosentti pienennettiin 25:een prosenttiin, petyin suuresti, sillä sisäänpääsymahdollisuukseni tavallaan puolittui. Hetken teki mieli luovuttaa ja lopettaa lukeminen siihen hetkeen, sillä motivaatio lopahti aika lailla. Pidin muutaman päivän vapaata nollataakseni ajatukseni.

Muutaman vapaapäivän jälkeen sain uutta energia jatkaa lukemaan. Ei tässä vaiheessa ollut järkeä jättää leikkiä kesken ja minun oli turha jossitella sisäänpääsymahdollisuuksiani. Aloitin hieman yli viikko sitten lukemaan 3-4 tuntia päivässä, sillä ei ole enää tarvetta painaa täysiä päiviä opiskelua, kun on vain viikko jäljellä. Nämä vikat viikot olen käyttänyt vain kertaamiseen, jotta syksyllä oppimanikin asiat olisivat tuoreempana mielessä. Koetta edeltävän päivän aion pitää vapaana, jota suosittelen myös muillekin! Kannattaa ottaa rennosti ja tehdä jotain aivan muuta kuin katella kirjoja, jotta olette virkeänä kokeessa.

Voimia vikaan puristukseen!

Rebecca

20-vuotias espoolainen, hakemassa lääkikseen toista kertaa. Opiskelujen ohella harrastan ja valmennan jalkapalloa. Lukioni kävin Töölön Yhteiskoulussa, jonka aikana olin vuoden vaihdossa Espanjassa.