Kauppatiede  •  21.02.2018

Viikot 4 & 5: Aika kiitää kuin tuulispää!

Noniin, elikkä alkuperäinen suunnitelma oli kirjoitella Krabilta hieman kuulumisia, mutta aika kului niin nopeasti ettei ehtinyt edes silmiään räpäyttää. Alla kuitenkin muutamia fiiliksiä kuvien ja kertomuksen muodossa reissusta ja siitä, millainen oli paluu arkeen.

Sijaintina mukava pikku kylä

Onnistuimme Krabilla sijoittumaan pienempään kylään varsinaisten turistimagneettien, Aionang Beachin ja Krabi Townin väliin. Ao Nam Maoksi kutsuttu rantakylä toimi kuitenkin loistavana tukikohtana. Kylässä oli hieman rauhallisempaa, kuin edellä mainituissa. Myös mm. ruokien hinnat olivat kolmasosan siitä mitä näissä turistien suosimissa kaupungeissa. Liikkuminen Ao Nam Mao:lta onnistui helposti ja erittäin halvasti kumpaankin edellämainituista kaupungeista ja ilman muuta niissäkin oli oma viehätyksensä.


Ao Nang Beachin lähettyvillä sijaitseva kalastaja-patsas tuntui kuvaamisen arvoiselta

Ei lompakkoa puristanut

Ei kyllä hintataso päätä huimannut Thaimaassakaan. Päivän ruokailun suoritti helpostii 1-3€ euron hintaan. Ruoka oli maittavaa ja jonkin verran vaihteluakin löytyi. Paikallisia katukeittiöitäkin uskalsi kokeilla ja ainakaan meille ei kummallekkaan minkäänlaisia oireita ilmennyt. Noudattamalla käytännön järkeä ja jättämällä haisevimmat välistä pärjäsi loistavasti. Vielä mainittavaa olivat erityisen halvat hedelmät. Torilta ostettaessa kokonainen ananas maksoi 0,60€ ja 3 kilon vesimelooni maksoi 1,5€, joten näitä kelpasi sitten syödä antaumuksella.


Ruokaa löytyi katukeittiössä erilaisiin makuihin. Välillä tuttu ja turvallinen burgeri tai kanavartaat silmien edessä valmistettuna. Hintaa taisi olla se 1€ koko setti / 1,20€ 🙂

Mitä tehdä Krabilla?

Eniten suosittelisin Krabia rauhalliseen loman viettoon kaveriporukalla. Kävimme myös snorklausreissulla lähisaarille, jonne matkustaminen on erittäin suosittua päiväretkien muodossa. Mielestäni ei tästä kuitenkaan jäännyt mitään vau elämyksiä, kuin ehkä extreme henkinen kajakkireissu kovalla merenkäynnillä. Noh tästäkin onneksi selvittiin 😉 Aikalailla ovat turistien valloittamia lähi saaret päiväsaikaan ja koralliriutat henkeäänhaukkomassa niiden lähistöillä. Mahtanee ollut näkemisen arvoinen 20 vuotta taaksepäin.


Vaikkei saarille snorklaamaan kannata lähteä niin niiden näkeminen rannalta käsin on ihan viehättävää sekin. Matkahan taittuu mukavasti kuvan mukaisilla Long tail boateilla.

Paluu arkeen

Niin se paluu sitten kouluun sujuikin tasaisen kiihtyvällä tahdilla. Ensin muutama päivä koulussa sujui melko normaalin rauhalliseen tahtiin luentoihin osallistuen, mutta tämän jälkeen sai loppuviikosta tehdäkkin jo jonkin verran hommia. Paljon oli tekemistä seuraavaa viikkoa silmällä pitäen (tämän viikon alkupuolta) ja tästä lisää viikonlopulla tulevassa tekstipätkäsä. Kuitenkin tästäkin pikku sprintistä selvittiin rutiininomaisella ilman suurempia suonenvetoja. Nyt on sitten jälleen asetettu hoksottimet kohti uusia kokemuksia ja haasteita niin koulussa kuin matkailunkin merkeissä. 😉

-Jyri-

Jyri