Kauppatiede  •  04.05.2018

Viikot 12 & 13: Hieno kokemus Singaporessa päätökseen!

No nyt on sitten opiskelu-urakkani täällä Singaporessa saatu päätökseen. Lopussa tahti oli erittäin tiivis ja viimeisellä viikolla minulla oli kahteen päivään kolme esitelmää ja yksi koe. Tämän lisäksi kävimme viikon lomalla Malediiveilla, josta lyhyt kertomus toivottavasti myöhemmin. Tämän jälkeen tein vielä yhden loppukokeen tämän viikon keskiviikkona, joten oma vappuni täällä sujui melko rauhallisissa merkeissä ;). Tässä kirjoituksessa muutama yhteenvetävä ajatus vaihdostani täällä Aasiassa.

Sopeutuminen Singaporeen

Kuten olen saattanut aikaisemmin mainita on Singaporen kulttuuriin erittäin helppo länsimaalaisenakin sopeutua. Asiointi kieli on Englanti ja hetken jälkeen oppii jo kuuntelemaan paikallisten murretta ja ääntämistä, jonka jälkeen asiointi sujuu helpohkosti paikassa kuin paikassa. Ruuan suhteen on kaikkialla tarjolla laaja valikoima riisi sekä nuudeli annoksia, mutta kyllä sitä ihan tuttua ja turvallista länsimaalaistakin ruokaa, aina hampurilaisista pihveihin löytää halutessaan. Julkinen liikenne, sekä Uberin paikallinen korvike Grab tekee liikkumisesta suurimmaksi osaksi vaivatonta kaikkialla Singaporessa. Citymapper tai Google auttaa, kun tarvitsee näitä julkisten kulkureittejä setviä. Kännykkään on helppo lentokentältä ostaa 50 SGD(n. 30€) prepaid liittymä, joka on varustettu 4g netillä ja jolla itse ainakin pärjäsin koko 4,5 kk.


Singaporen ruokaa värittää usein Aasialaisesti nuudeli tai riisi. (Ruuasta enemmän aiemmassa kirjoituksessani Singapore & ruoka)

Opiskelut Singaporessa

Singaporessa opiskelu eroaa Suomesta pääosin pakollisten läsnäolojen muodossa ja tuntiaktiivisuudessa. Tunneille täytyy osallistua ja mikäli mielii kursseista hyviä arvosanoja tulee niillä myös olla aktiivinen. Osa arvioinnista kun koostuu tästä aktiivisuudesta. Ryhmätöitäkin tehdään kurssista toiseen, mutta vain muutamia, määrän ollessa mielestäni pienempi kuin Suomessa. Palautettavia töitä tuntui olevan PALJON, vaikka työmäärä itsessään oli pienempi kuin Suomessa. Aikaa vie kuitenkin jatkuvasti palauteltavat ”one-pagerit” tai ”learning journalit”, jonka myötä aikataulun suunnittelu oli kyllä enemmän kuin suotavaa. Tämä auttaa selviämään uinnista näiden pienien tehtävien valtameressä. Kokonaisuutena sanoisin että Singaporessa opiskeltavat kurssit olivat mielenkiintoisia tarjoten paljon Aasialaisia esimerkkejä ja uusia näkökulmia.

Vapaa-aika Singaporessa (ja tietenkin muualla)

Singapore tarjoaa monenlaista tekemistä: huvipuiston, eläintarhan, puutarhoja, muutaman rannan ja voi matkan tehdä vaikka lähisaarellekkin. Kuitenkin mieluisinta tekemistä itselleni on ollut reissaaminen. Singaporen kenttä toimii kansainvälisenä ”lentokeskuksena” Aasiassa ja halvalla pääsee ympäriinsä, kunhan jaksaa hieman lentoportaaleja valjastaa. Australiaan asti lennot pysyttelevät siinä 150€ tietämillä ja Thaimaassa tai Indonesiassa (esim. Balilla) voi käydä 60-80€:lla. Monet Aasian maat tarjoavat turvallisia ja upeita matkakohteita pienelläkin budjetilla. Suosittelen itse käyttämään aikaa selvittellessä mieluisisa kohteita ja kasaamaan itse oman unemla matkan. On erittäin palkitsevaa, kun sitten lopulta kokee tämän ”itse rakennetun” matkan ja nauttii siitä täysin rinnoin.


Vaikkei kuva oikeutta teekkään, omaa Singaporen lentokenttä hyvän kapasiteetin ja modernit faciliteetit. Toistaiseksi kaikki on sujunut ongelmitta, kunpa vielä jatkossakin 🙂

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mutta ei onneksi aivan vielä

Vaikka matka täällä Singaporessa päättyykin tulevana Maanantaina, niin koko reissuni Aasiassa ei suinkaan vielä lopu. Loppuun teen vielä isomman kiertomatkan, jonka toivon tuovan lisää upeita elämyksiä jo valmiiksi mahtavaan kokemukseen. Loppusanoina tähän väliin voisin mainita, että vaihto-opiskelu on erittäin suuri mahdollisuus, joka kannattaa ottaa. Se opettaa ja esittelee kohdemaan kulttuuria, opintoja ja muuta maailmaa uudelta näkökannalta. Samalla nämä kokemukset auttavat myös arvostamaan oloja kotonakin 😉


Kyllähän me kaverien kanssa jalkapallo-otteluakin käytiin katsomassa heidän täällä vieraillessa. Singapore voitti Malediivit 3-2.

-Jyri-

Jyri