Kauppatiede  •  08.04.2018

Viikot 10 & 11: Vierailukohteita Singaporessa

Nyt kun loppu alkaa jo 1,5 viikon päässä hämöttää, ajattelin että olisi hyvä hieman vetää yhteen minkälaisia nähtävyyksiä Singaporella itsellään on tarjota tällaiselle nuorelle matkaajalle. Tässä siis muutamia paikkoja, joissa olen vieraillut opintojen ohessa. Mikään täydellinen matkaoppaan lista ei ole kyseessä, vaan muutama poiminta kohteista, joissa olen siis vieraillut ja muutama ajatus niistä.

Universal Studios Singapore


Tästä pallosta ei taida koskaan ruuhkatonta kuvaa saada, mutta on se siitä huolimatta näyttävä ja tietynlainen statussymboli alustalla pyöriessään.

Universal studios on yksi Aasian tunnetuimmista huvipuistoista. Se sijaitsee Sentosan ”hupisaarella”, jonne toki pääsee mukavasti kävellenkin leveätä kävelykatua pitkin. Itse olen vieraillut siellä monta kertaa ja joka kerta olen kyllä nauttinut huvipuistosta. Kyseessähän on niin sanottu ”teemapuisto”, joka eroaa hieman kokemuksesta Linnanmäellä.

Puisto on jaettu useampaan eri alueeseen pohjautuen tunnettuihin elokuun, kuten Jurasic Park, Madagascar, Transformers, ym. Näiden teema-alueiden sisältä löytyy sitten laitteita ihan laidasta laitaan. Näihin laitteisiin lukeutuu mm. maailman pisin vuoristorata, jossa istuttaessa kyydissä roikkuvat jalat ilmassa. Mikäli tänne retkeä suunnittelee, suosittelen varaamaan koko päivän aamusta iltaan kahdesta syystä. Ensiksi, koska usein väenpaljous tuppaa aiheuttaamaan jonoja ja toiseksi koska puistossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Laitteet kun eivät teemapuistossa ole ainoita vetonauloja, vaan myös kulissit ovat melko vakuuttavia ja mukaansatempaavia. Suosittelen myös, että ajoittaa vierailun ehdottomast ma-to akselille ja täten välttää suurimmat ruuhkat, jotka kasaantuvat luonnollisesti usein viikonlopuille.


Laitteiden lisäksi teemapuisto sisältää melko merkittävän määrän näyttäviä kulisseja.

Singapore Zoo


Tiikeri tykkäsi hengailla puussa ja kamera ei niinkään innostanut 🙂

Kokemus Singapore Zoo:sta oli erittäin positiivinen. Olimme jalkeilla heti aamusta ja ehdimme kävellä jalkamme totaalisen uuvuksiin reilusti ennen eläinpuiston sulkeutumista. Eläimiä on puistossa mukavasti laidasta laitaan ja myös petoeläimet olivat hyvin esillä myös päivällä. Eläintarhalla tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia normaalin ”päiväkävelyn” lisäksi. Voi esimerkiksi käydä niin sanotulla ”yösafarilla” tai ”jokisafarilla”. Itse en näitä kokeillut, mutta monet ovat kommentoineet näitäkin ihan onnistuneiksi kokemuksiksi, tosin eivät pitäneet näitä aivan yhtä mielenkiintoisina kuin normaalia päivävierailua. Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista eläintarhassa oli, kun pääsi halutessasi sisälle muutamaan isoon häkkiin, joissa vapaana vilistää monenlaisia apinoita, papukaijoja ja varaaneja. Tämä oli jotain erilaista verrattuna siihen eläintarha kokemukseen johon olen itse tottunut ja täten myös melko mieleenpainuva.

Botanic Garden ja Kansallinen orkidea puisto


Vaikka en kukista niinkään ymmärrä tarjosi Orkidea puisto silmänruokaa ihan tällaiselle tavalliselle tallaajallekkin.

Viime viikolla kävimme myös Botanical Gardenissa, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteessa ja sijaitsee täällä Singaporessa helppojen kulkuyhteyksien varrella. Tämä puisto on suuri puutarha-alue ja sisältää kukkia, sekä muita kasveja, laidasta laitaan. Ison puiston sisältä löytyy myös orkidea puisto, jonne sisäänpääsymaksu on muutaman dollarin.

Vaikka en itse mikään varsinainen viherpeukalo olekkaan, niin puisto kyllä antaa mukavan paikan rentoutua ja katsella samalla näyttäviä kukkka-asetelmia. Puistossa on myös rakennettu mielenkiintoisia ”teema-alueita”, jotka pitivät myös tällaisen anti-puutarhurinkin mielenkiinnon yllä. Nämä teema-alueet sijaitsevat yleisessä osassa puistoa ja ovat täten täysin ilmaisia vierailla. Lisähuomiona on sanottava, että kiinnostivat kukat itsessään tai eivät, ei mielestäni muutaman dollarin maksu ole kohtuuton verrattuna kokemukseen.


Puiston yleisiin osiin rakennetut kävelypolut, ovat kokemisen arvoisia!

Tässä muutama vapaa-ajankohde, joissa opintojen ohessa on tullut vierailuta. Vielä puolitoista viikkoa opiskelua jäljellä, jonka jälkeen onkin vuorossa loma Malediiveilla. Tämän loman jälkeen palaan vielä tekemään yhden loppukokeen ja sen jälkeen suuntana onkin Kiina, Japani, Korea ja Indonesia. Tästä reissusta sitten toivottavasti saan kirjoitettua jotakin kasaan myöhemmin. Tällä viikolla viimeistelemme myös projektivideota strategisen johtamisen kurssiin liittyen, joten toivottavasti tästäkin erilaisesta oppimisen muodosta saan tänne pienen jutun kirjoiteltua.

-Jyri-

Jyri