Lääketiede  •  24.11.2017

Viikko labrassa

Mikrobilsan kurssi on tullut siihen pisteeseen, että tällä viikolla oli minun ryhmäni labraviikko. Toisin sanoen kuluneen viikon jokainen arki-iltapäivä on kulunut labrassa erilaisia mikrobiologisia tutkimuksia tehden. Viikko oli ihan kiva, mutta toisaalta on ihan kivaa, että se on nyt myös ohi.

Työskentelimme labrassa pareittain, ja jokaiselle parille jaettiin potilastapaus, joka määritti osaksi sen, mitä tutkimuksia tulimme viikon aikana tekemään. Ensimmäisenä labrapäivänä käsittelimme potilastapauksia eli luimme lyhyen potilaskertomuksen, ja sen perusteella mietimme, mitkä voisivat olla mahdollisia diagnooseja, ja mitä tutkimuksia meidän pitäisi potilaalle tilata. Seuraavina päivinä teimme itse näitä tutkimuksia. Minun potilaalla teimme työdiagnoosiksi jonkinlaisen ylähengitystieinfektion sekä pyelonefriitin (munuiastason tulehdus). Tämän takia teimme potilaallemme nieluviljelyn, virtsaviljelyn ja influenssa pikatestin, jotta saisimme selville oliko asettamamme diagnoosi oikea, ja mikä virus/bakteeri oli taudin aiheuttajana.


Joulu (ja jolululoma) on ihan pian, koska tänään järjestettiin Turussa jo joulumarkkinat!

Oman potilastapauksen lisäksi teimme myös joitain tutkimuksia omista näytteistämme. Määritimme esimerkiksi itseltämme vesirokon, tuhkarokon ja sikotaudin vasta-aineet. Lisäksi otimme toisiltamme kitarisoista nielunäytteet ja viljelimme ne oikealle kasvualustalle. Viikon aikana tuli siis opittua paljon uutta mikrobiologisesta labratyöskentelystä. Viikko ei siis ollut mitenkään turha.

Labratyöskentely oli mielenkiintoista, mutta toisaalta se oli pois kaikesta muusta opiskelusta; itse en hirveästi jaksanut enää labrassa työskentelyn jälkeen jatkaa opiskelua kotona. Onneksi tässä on vielä yli kolme viikkoa aikaa lukea syksyn viimeiseen tenttiin. Nyt pitäisi jaksaa vielä viimeinen loppurutistus!

Kivaa viikonloppua!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.