Kauppatiede  •  05.02.2018

Kurssien varmistuminen ja matka Malesiaan

Heippa vaan jälleen täältä Singaporesta!

Viikko 3 suhahti ohi vauhdilla. Sain viimeinkin varmistettua osallistumisoikeuden kaikille kursseilleni. Muuten opiskelu sujui melko rutiinilla; valmistautumista luentoihin, tiistai ja keskiviikko luennoilla. Torstaina olikin sitten vuorossa matka naapurimaahan Malesiaan rentoutumaan. Seuraavassa hieman kertomusta, kuvia ja fiiliksiä reissusta.

Matkaan ei lähdetty lentäen vaan bussilla!

Monet ottavat lennot Malesian pääkaupunkiin, joka ei sekään mikään kallis vaihtoehto ole (n.70€ meno-paluu Singaporesta). Päätin kuitenkin kokeilla todellista budjettivaihtoehtoa ja otin Bussin Singaporesta Kuala Lumpuriin. Hintaa tuli edestakaisin yhteensä n. 30€. Toki matkan kesto venyi tätä myöten myös n. 5h suuntaansa, mutta se ei lannistanut, sillä bussit olivat mukavasti ilmastoituja ja kyyti tasaista.

Majoittuminen perillä

Olin varannut 4 tähden hotellin Kuala Lumpurin (Malesian pääkaupunki) keskustasta, jossa oli: ilmainen pullovesi, hyvät näkymät kaupungille, hyvä sijainti ja rooftop-pool(kuva alla). Majoittuminen oli aivan yhtä halpaa kuin eläminen muutenkaan. Kahdestaan majoittuessa maksoi koko lysti neljältä yöltä yhteensä 60€ per naama.

Kaiken kaikkiaan oli majoituksessa kaikki kohdallaan ja keskeinen sijaintikin oli mukava, toki ei välttämätön, sillä liikkuminen Kuala Lumpurissa on edullista ja helppoa, kuten seuraavassa osioissa selviää. Majoituksen itse etsin normaalisti nettiportaalin kautta. Huomiona hakuja tehdessä: Painota asiakasarvioita valintaasi tehdessä. Tähdet kun eivät aina oikein mitään kerro hotellin tasoista ainakaan täällä päin 😉

Liikkuminen Kuala Lumpurissa

Liikkuminen Kuala Lumpurissa oli edullista ja myöskin turvallista. Käytin reissun aikana Uberia, Grabia (samantapainen kuin Uber), Metroa, Monorailia (ehkä lähin vastine ratikka) ja jopa lähijunaa. Kaikkien kanssa oli liikkuminen helppoa ja google Mapsista löysi usein kätevästi reittiohjeet. Jos miettii hinta haarukkaa niin vastaava taksimatka joka suomessa olisi ollut arviolta 30€ maksoi noin 5€ Uberilla. Lyhyetkin matkat sujuivat matalakustanteisesti n. 1-2€. Julkisissa maksut vaihtelivat 0,4€-1€ välillä. Kävellenkin oli ihan kätevä liikkua paikasta toiseen etäisyyksien ollessa noin 0,5-4 km haarukassa. En aivan keskellä yötä kaduilla kuljeskellut mutta ainakin vielä 22-23.30 maissa oli meno ihan normaalia.

Halpaahan se oli ja hauska kaupunkiloma!

Lähinnä aikaa kului ihmetellessä paikallista infrastruktuuria ja kaupoissa pyöriskellessä. Hinnat olivat aina kohdillaan ja ostimme kaupasta erilaisia hedelmiä päivittäin.

Ruokailupaikkaa miettiessä ihan kaikkiin katukeittiöihin emme uskaltautuneet pistäytyä, niissä kun haju saattoi toisinaan ylettyä korttelinkin päähän alkuperästään. Mikäli joku paikallinen olisi matkassa ollut, niin olisi katukeittiöihin tutustuminen ollut varmasti helpompaa ja turvallisempaa. Meillä ruokailu suuntautui tällä kertaa pikaruokaravintoloihin ja illalispaikkoihin, joissa hintataso niissäkin oli halpa tai vähhintäänkin siedettävä. Hampurilaisaterian ollessa 2-3€ ja kunnon illallinen sisältäen juomat ja kaksi erilaista pääruokaa n. 18€.

Dragon Fruit, joka tarttui kaupasta matkaan hintana n.1€ ja maku oli herkullinen!

Niin ja tulihan sitä joku nähtävyyskin nähtyä ja vesipuistossa käytyä.

Malesian yksi kuuluisimpia nähtävyyksiä on Petronas Twin Towers, joka valmistui ennen 1900 luvun loppua ja oli vielä 2000 luvun alkupuolella maailman korkein rakennus.

Yhden päiväreissun teimme myös paikalliseen vesi/huvipuistoon nimeltä: Sunway Lagoon. Perjantaina ainakin ihmisiä oli vähän ja viihdykettä löytyi jos minkäkinlaista käytännössä nolla jonoilla. Oli vesipuistoa ja huvipuistoa, jopa mönkijällä pääsi ajelemaan. Koko lysti maksoi päivälipulla n.28€. Liput kannatti ostaa netistä joltain palvelun tarjoajalta ja e-liput vaihtoi sitten huvipuiston sisäänkäynnillä kätevästi rannekkeisiin.

Tässä nopeat kuulumiset tällä erää. Nyt (Tiistaina) on itsellä jo ensimmäinen koulupäivä takana ja huomenna (Keskiviikkona) kun vielä saan toisen päätökseen niin torstaina onkin sitten vuorossa rantaloma Thaimaassa (Krabi:lla). Seuraavaksi sitten kuulumisia sieltä suunnalta!

Jyri