Lääketiede  •  15.08.2019

Viides vuosi käyntiin!

Maanantaina starttasi käyntiin lääkiksen viiden vuosi! Ehdin lomailla viikon kesätöiden ja koulun alkamisen välissä, joten kouluun oli ihan kiva palata, varsinkin kun lukukausi alkoi kurssilla, jota olen odottanut eniten koko lääkiksen kursseista. Meillä alkoi nimittäin naistentaudit ja synnytykset –kurssi.

Kesäni sujui hyvin ensimmäistä kertaa lääkärin töissä. Kuten jo keväällä kerroin, työskentelin Turun kaupungin sairaalan sisätautiosastolla. Yhdeksän viikkoa siellä meni nopeasti ja opetti kyllä paljon lääkärin työtä. Kesätöistä ajattelin kertoa ihan erillisessä postauksessa myöhemmin, sillä onhan ensimmäistä kertaa lääkärinä työskentely jännittävää!

Tämä viikko on kulunut gynekologian kurssin merkeissä. Meillä on ollut paljon aiheeseen johdattelevia luentoja, ja lisäksi iltapäivisin on ollut harkkoja, joissa olemme päässeet jo tosi toimiin. Potilaina on tosin toimineet nuket 🙂 Olemme harkoissa harjoitelleet gynekologisen tutkimuksen tekemistä, kierukan laittoa, PAPA-näytteen ottamista sekä ehkäisykapselin laittoa ihon alle. Lisäksi meillä oli harkka, joissa opettelimme raskaana olevan naisen tutkimista. Opettelimme tunnustelemaan kohdunkaulan kypsyyttä ja avonaisuutta. Lisäksi pääsimme opettelemaan ulkotutkimuksen tekemistä raskaana olevalle, eli pääsimme tunnustelemaan, miten päin vauva kohdussa on.

Ensi viikolla ryhmäni aloittaa varsinaisen kliinisen vaiheen naisten tautien poliklinikalta. Jännittävää päästä ensimmäistä kertaa tekemään gynekologinen tutkimus oikealle potilaalle. Onneksi vieressä tukena on koko ajan lääkäri, joka seuraa, että kaikki tulee tehtyä oikein.

Tästä se lukuvuosi taas lähtee käyntiin! Tämän jälkeen ei olekaan enää kuin viimeinen vuosi, jonka jälkeen pitäisi olla valmis lääkäri, hurjaa!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.