Oikeustiede  •  11.03.2018

Vielä ei kannata stressata

Moi kaikki!

Minun nimeni on Helena Kettunen ja olen yksi kolmesta Valmennuskeskuksen blogikirjoittajista. Blogi on tähän saakka ilmestynyt koko syksyn ja talven säännöllisesti joka viikko ja kevään edetessä kirjoituksia ilmestyy hieman useamminkin. Kehotan kaikkia lukemaan blogeja ainakin silloin tällöin, me kirjoitellaan Karoliinan ja Taija-Maijan kanssa tänne erilaisia vinkkejä pääsykoetta varten ja tsempataan teitä mahdollisimman paljon tulevaan koitokseen. Itse koin kaksi vuotta sitten todella motivoivaksi lukea joka sunnuntai ilmestyneen blogin, josta sain taas lisäintoa lukemiseen.

Pääsykoekirjat ilmestyvät vasta huhtikuun 11. päivänä keskiviikkona, joten vielä on turha panikoida, stressata tai ottaa liikaa paineita. Tällä hetkellä kannattaa lähinnä keskittyä tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja jättää stressaamisen sijasta energiavarat huhti-toukokuulle. Suurin osa teistä painii vielä kirjoitusten kanssa ja niihin kannattaakin antaa itsestään tällä hetkellä kaikki mitä lähtee. Tarpeeksi hyvillä kirjoitusarvosanoillahan on vaikutusta myös oikiksen sisäänpääsyssä. Lisäksi nyt on hyvää aikaa nähdä kavereita, urheilla vaikka viisi kertaa päivässä, katsoa Netflixmaraton ja hengailla poika-/tyttöystävän kanssa. Kun 11.4. aamu koittaa, jäävät nämä huvit vähemmälle ja kirjastossa istuminen enemmälle. Varaudu tähän jo nyt henkisesti, niin ylimääräisen vapaa-ajan puute ei tule niin isona yllätyksenä huhtikuussa. Kuten jo tutoresittelyssäkin mainitsin, myös vappu kannattaa juhlia nyt etukäteen pois alta.

En kuitenkaan pelottele liikaa teitä tulevasta keväästä. Tottakai on tärkeä pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan pitkien kirjastopäivien jälkeen. Tästä aiheesta ilmestyy myös kokonaan oma blogikirjoitus. Haluan vain herätellä teitä kaikkia siihen, että unelmien saavuttamiseksi tulee toden teolla tehdä töitä. Henkisesti ja fyysisesti. Fyysisesti varsinkin istumalla tuolissa 8-11 tuntia päivässä. Tänä vuonna urakasta tulee vähän kevyempi sillä perusteella, että lukuaikaa on vain reilu neljä viikkoa. Toisaalta se tarkoittaa myös entistä intensiivisempää ja tehokkaampaa lukuaikaa. Tämän uudistuksen myötä osa kursseista on sijoitettu jo aikaan ennen kirjojen ilmestymistä ja osa onkin jo käynyt vastaustekniikka- ja johdantokursseilla. Ne ovat hyvää lämmittelyä ja valmistautumista jo ennen luku-urakkaa. Tehtävien vastaustekniikka on hyvä olla jo etukäteen hallussa, niin kirjojen lukeminen ja niistä tärkeiden asioiden opettelu näyttäytyy täysin eri valossa. Kurssilla saat myös hyvän kokonaiskuvan Suomen oikeusjärjestyksestä, joka on tarpeen siitä huolimatta, mitä oikeudenaloja pääsykoekirjat sisältävät.

Summa summarum nyt teillä on vielä kuukausi aikaa elää normaalia arkeanne. Kirjoitusten jälkeen suosittelen kaikkia ehdottomasti jopa lomailemaan hetken, että jaksatte sitten täysiä toukokuun puoleen väliin saakka. Kannattaa ottaa vaikka äkkilähtö lämpimään ja palata Suomeen täynnä sisua ja tarmoa unelmien saavuttamiseksi.

Kursseilla nähdään ja muistakaa seurata blogia!

Helena

ps. Kuva on otettu pari viikkoa sitten laskiaisriehasta. Laitoin sen tähän vähän kasvattamaan teidän hinkua ja motivaatiota saada yhtä kauniit haalarit itsellenne.

Helena K.

Moi kaikki!

Minun nimeni on Helena Kettunen ja olen yksi kolmesta Valmennuskeskuksen blogikirjoittajista. Blogi on tähän saakka ilmestynyt koko syksyn ja talven säännöllisesti joka viikko ja kevään edetessä kirjoituksia ilmestyy hieman useamminkin.