AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  11.01.2020

Verkostoitukaa

Oli sinulla sitten mikä tilanne tahansa niin verkostoidu.

Ala rakentamaan omaa henkilöbrändiäsi työmaailmassa.

Mitä aikaisemmin, sitä parempi.

 

Verkostoitumisella tarkoitetaan nyt sitä, että alat rakentamaan ympärillesi laajaa ja monipuolista osaamista omaavaa tukiverkostoa, jota käyttämällä pääset paljon helpommin kohti asettamiasi tavoitteita, kuin yksin.

Mikä olisikaan opiskelijana parempi tapa herättää mahdollisen työnantajan kiinnostus, kuin olemalla aktiivinen opiskelija, joka osallistuu alaan liittyviin keskusteluihin suoraan hänen silmiensä alla. Tässä kohtaa parrasvaloihin astuukin LinkedIn.

Jos olisin jo ammattikoulussa miettinyt asioita hieman pidemmälle ja kuunnellut opettajiani, joiden ohjeistuksella LinkedIn-tilit meille luotiin, niin olisin ottanut sen jo silloin haltuun ja en pysty edes kuvitella millainen maanlaajuinen verkosto tässä kohti siellä olisikaan ja kuinka vientiä riittäisi joka suuntaan. Noh, eipä käynyt silloin edes mielessäkään.

Onneksi Tiimiakatemian perusopintojen aikaan kiinnostus LinkedIn:iä kohtaan syttyi ja enpä olisikaan uskonut, kuinka suuri vaikutus sillä olisi ja vielä näin nopealla aikataululla. Tätäkin kirjottaessa olen pistänyt parit uudet verkostoitumispyynnöt, joista saattaa jonkinlaista projektia kehkeytyä tiimille ennemmin tai myöhemmin! Siistiähän tässä on, että luodut kontaktit ja asiakassuhteet poikivat vielä kaikenlaisia mahdollisuuksia kouluvaiheen jälkeenkin!

Nyt viimeistään kannattaa alkaa ajattelemaan pidemmälle

Löydät linkkarista asiakaskontaktien lisäksi myös opiskelijatovereita tai opiskelijoita aloilta, jotka sinua kiinnostaa. Heille voi vapaasti pistää kysymyksiä liittyen opiskeluun ja selvitellä olisiko ala juuri sinulle sopiva. Jos olet muuttamassa ulkopaikkakunnalle opiskelemaan niin voit vaikka tutustua valmiiksi jo muutamaan paikalliseen opiskelijaan niin löytyy heti muutama kaverikin! 🔥

Olen törmännyt jo moneen opiskelijaan, jotka ovat saaneet kesätöitä ja töitä opiskelun oheen aktiivisuutensa ansiosta LinkedIn:issä! Ilman, että tällainen taka-ajatus on ollut edes mielessä! Rakennettuun verkostoon voi myös tarvittaessa tukeutua suoraan postaamalla, että työnhaku on käynnissä ja vinkkejä otetaan vastaan. Käyttötapoja tälle alustalle on lukemattomia!

Toivoisinkin, että tästä tekstistä innostuneena viimeistään käyt luomassa tai herättelemässä joskus luoneesi LinkedIn- profiilisi ja alat luomaan omaa verkostoa ja tulevaisuuttasi! 😎

 

Muistahan pistää mullekin sitten verkostointipyyntö!

LinkedIn- profiilini 👈🏼 löytyy tuon linkin takaa.

Lupaan viestitellä ja auttaa sua parhaani mukaan! 🤠