14.01.2021

Valmennuskurssia valitsemassa

Pääsin aikoinaan sisään arkkitehtuurin laitokselle toisella yrittämällä. Se todella yllätti, sillä olin henkisesti varautunut käyttämään pääsykokeisiin monta vuotta. Näin jälkikäteen pessimisti ei pety –tyylinen hakuasenteeni huvittaa, mutta toisaalta tiukat sisäänpääsytilastot ja haastavat pääsykokeet ajoivat väistämättä epävarmuuteen. Arkkitehdiksi hakemisen vaikeutta ei kuitenkaan kannata jäädä pohtimaan liikaa. Hae kuin viimeistä kertaa –on mielestäni paljon parempi ohjenuora varovaisen pessimismin sijaan!

Ensimmäistä hakukevättäni värittivät vahvasti ylioppilaskirjoitukset, jotka niin sanotusti veivät hakijasta mehut ja opiskelupaikka jäi saamatta. En totta puhuen täysin ymmärtänyt pääsykoetehtävänantoja, enkä niitä lueskeltuani käyttänyt tehtävien suunnitteluun kauheasti aikaa taikka energiaa. Kun välivuoteni virallisesti alkoi, en oikeastaan ollut edes pettynyt. Tiesin, etten ollut yrittänyt kunnolla, ja että vuosi lepoa ennen seuraavaa hakukertaa tulisi oikeasti tarpeen.

En tullut ajatelleeksi valmennuskurssia, kunnes toisena hakukeväänä ennakkotehtävät läpäistyäni aloin puntaroida sisäänpääsyn mahdollisuutta. Jos nyt tekisin kaikkeni, voisi opiskelupaikka todella aueta. Ryhdyin tutkimaan eri kurssivaihtoehtoja vasta aivan piirustus- ja suunnittelukokeen kynnyksellä, ja epäilin, ehdinkö enää ilmoittautua mihinkään. Kuin tilauksesta, Valmennuskeskuksen pääsykokeeseen valmistava viikon intensiivikurssi oli juuri alkamaisillaan. Mahduin vielä onneksi mukaan, ja kurssi osoittautui täydelliseksi loppurutistukseksi hakukevääni loppuun. Myöhemmin kesällä sain opiskelupaikan Aalto-yliopistosta.

Piirustus- ja suunnittelukoetta simuloivan intensiivikurssin lisäksi Valmennuskeskuksen tarjontaan kuuluu edellisessä postauksessani esittelemä ennakkotehtäväkurssi, valmennusta arkkitehtimatematiikan kokeeseen sekä useita vaihtoehtoja etäopiskeluun. Valikoimaan kuuluu myös uusi etä- ja lähiopetusjaksoja yhdistelevä pitkäkurssi, joka sisältää valmennusta haun kaikkiin vaiheisiin. Pääset tutustumaan kaikkiin kursseihin tarkemmin tästä!

Maisa

Olen 26-vuotias seitsemännen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta.

Kirjoitan parhaillaan diplomityötäni ja tavoitteenani on valmistua tänä vuonna. Vaikka opintojen päättyminen tuntuu oudolta ja haikealta, odotan innolla ja jännityksellä, mihin tieni seuraavaksi vie!

Blogissa jaan ajatuksia ja kokemuksia kuluneiden opiskeluvuosien varrelta sekä vinkkejä arkkitehtuurin pääsykokeisiin tähtääville. Toimin myös opettajana Valmennuskeskuksen arkkitehtikursseilla.