25.01.2020

Uusi vuosikymmen ja uudet kurssityöt

Kolmas periodi alkoi vauhdikkaasti, ja pääsin heti suunnittelutehtävien pariin. Odotan erityisesti ensimmäistä isoa yksin toteutettavaa suunnitteluprojektia, taiteilijan taloa. Samassa periodissa alkaa myös filosofi Esa Saarisen luentokurssi, joka käsittelee muun muassa systeemiajattelua.

Kaupunki & asuminen -kurssilla pääsimme käymään Porvoossa, jonne suunnittelemme pian uutta asemakaavaa. Päivän tehtävänä oli kiertää ja havainnoida annettua aluetta, josta teimme muutamia nopeita luonnoksia. 

Toisessa samaan kurssiin liittyvässä tehtävässä pääsin maalaamaan näkymäkuvia Venetsian Ghetto Nuovon alueelta.

Pääsimme myös aloittamaan Synteesi-kurssia, jonka aikana suunnittelemme yksilötyönä taiteilijalle talon. Eilen haastattelimme taiteilijoita ensimmäistä kertaa, mikä oli todella jännittävää ja innosti aloittamaan ideoimisen. Vaikka suunnittelutehtävissä on aina tietyt reunaehdot, nyt ensimmäistä kertaa pääsemme suunnittelemaan suoraan asiakkaalle.

Kuitenkin ennen haastatteluja teimme sormiharjoituksena pienoismalleja 1:50 mittakaavassa rakennuksien rungoista, joiden avulla tutkimme eri materiaaleja. Yllä oleviin kuviin kokosin otteita omasta prosessistani: hahmottelin rakennuksen muotoa ja massoittelua luonnoksilla, jonka jälkeen rakensin siitä pahvisen ‘räkämallin’. Tämän jälkeen siirryin 3D-mallintamiseen hahmottaakseni oikean mittakaavan paremmin. Lopullisen version rakennuksesta tein pajalla ohuesta vanerilevystä.

Periodista tulee varmasti työläs, mutta uskon sen olevan myös antoisa. Usein vaativimmat kurssit ovat olleet niitä, joista olen oppinut eniten. Odotan mitä kevät tuo tullessaan!

Laura V.

Olen 23-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta. Opiskelun ohella tykkään viettää aikaani urheillen, lukien ja ystävien seurassa. Myös askartelu ja maalaus ovat lähellä sydäntäni.

Tänä syksynä tavoitteeni on kirjoitella pääsykoekeväästä, kokemuksistani valmennuskurssilta ja arkkitehtiopiskelijan arjesta. Arkipäivät menevät pitkälti kurssitöiden parissa, mutta onneksi mukaan mahtuu myös paljon naurua ja unohtumattomia kokemuksia.