Lääketiede  •  09.01.2018

Uusi vuosi, uudet kurssit

Kevät 2018 on polkaistu nyt rytinällä käytiin kahden täyden koulupäivän siivittämänä ja lomalta on palattu taas arkirytmiin. Loma oli onneksi meillä koulustressitön, toisin kuin esimerkiksi kaverillani, jolla oli tentti edessä vain muutama päivä hänen lomansa loppumisen jälkeen. Loma teki kyllä hyvää siinä mielessä, että väsymystä oli hieman päässyt kertymään tuossa syksyn mittaan ja univelkoja lepäilinkin sitten ollessani loman kaksi ensimmäistä viikkoa kipeänä. Onneksi loman viimeisellä viikolla elämä alkoi jälleen voittaa ja pääsin taas treenamaan ja tekemään muutakin kuin makaamaan sängyssä youtube-videoita katsellen.

Meillä alkoi eilen LBM-kurssi eli käsittelemme erilaisia lääketieteellisen biokemian ja molekyylilääketieteen ilmiöitä seuraavien noin 2,5 kuukauden ajan. Lisäksi otin tähän samaan syssyyn kaksi molekyylilääketieteen valinnaiskurssia, toinen niistä on yhden opintopisteen arvoinen verkkotehtävä-kurssi ja toinen kolmen opintopisteen eli ”nopan” laajuinen luentokurssi. LBM- kurssilla tulevat kertautumaan monet elimistön perusreaktiot ja molekyylit, kuten esimerkiksi sitruunahappokierto ja proteiinit, joten teidänkään ei olisi pahitteeksi opetella näitä asioita hyvin jo pääsykokeeseen lukiessa tulevaisuuden opintoja silmällä pitäen. Toki tällä kurssilla jo tuttuja asioita syvennetään varmasti paljon, mutta hyvällä pohjatiedolla selviää varmasti tästä hieman hankalaksikin tituleeratusta kurssista.

Näihin samoihin aikoihin alkaa myös kilpailukauteni karatessa tulevan viikonlopun leirin merkeissä ja sitä seuraavat kaksi viikonloppua vietän kisareissuilla. Tästä se vuosi taas lähtee käyntiin! Odotan innolla, mitä vuosi 2018 tuo tullessaan.

Tsemppiä pääsykoelukemisiin teille kaikille, jotka ovat jo urakkansa aloittaneet ja hyvää uutta vuotta 2018!

Nina

Nina