Psykologia  •  07.01.2018

Uusi vuosi ja uudet tuul... tai siis sama kurssikirja

Oikein ihanaa uuttavuotta 2018 teille! 🙂 Mitenkäs teidän uusivuosi on lähtenyt käyntiin, onko HoloPulkki+Nummenmaa jo ahkerassa käytössä vai onko lukusuunnitelma vasta alkamassa?

Täällä joulusta ja uudestavuodesta on toivuttu ja palattu arkeen Tampereelle. Tänään jopa kävin ensimmäistä kertaa yliopistolla loman jälkeen, tosin vain lounastamassa siskoni kanssa. Kouluhommia kuitenkin olisi tehtävänä…ja silti olen päiväni suurimmalta osin käyttänyt kirppareilla kiertelyyn ja kahvitteluun siskon kanssa. Lisäksi lähetin muutaman kesätyöhakemuksen ja muokkasin CV:täni nätimmäksi. Well hello there, procrastination!

Tosiaan joululoman aikana oli tarkoitus opiskella ja lukea PSYA1 eli kehityspsykologia II:n kurssikirjaa, Sameroffin transaktionaalisista malleista mutta… Joka kerta kun olen (yrittänyt) lukea Sameroffia, olen kummallisesti nukahtanut ja ottanut päiväunet, kerran jopa aamukymmeneltä oltuani muutaman tunnin hereillä. No, tentti on kuitenkin varattuna vajaan parin viikon päähän, joten eiköhän se opiskelu ala sujumaan vähitellen.

Mitäs muuta sitä kalenterista löytyy kuin uhkaavasti lähestyvä tenttivaraus kirjasta, josta en vielä tällä hetkellä ymmärrä?

Keskiviikkona alkaa englannin kurssi, josta en tosin ole ehkä itse kurssista niin innoissani (olen kuullut kauhutarinoita kurssin vaatimasta työmäärästä) kuin siitä, että olen päässyt kurssille! Tosiaan syksyn parina eri ajankohtana alkaneille kursseille en tullut edes valituksi vähäisen opintopistemäärän takia, joten nyt onnellisesti pääsin kurssille.

Lisäksi samana päivänä alkaa yhteiskuntatutkimuksen teemakurssi Perheen säröt, jolla käsitellään ”–perhettä ja perheiden arkea kipupisteiden ja säröjen näkökulmista. Kurssi tuottaa tietoa perheiden elämäntilanteiden moninaisuudesta ja siitä, kuinka erilaisten kriisien, muutosten ja haasteiden keskellä perhettä ja sen tehtäviä reflektoidaan ja uudelleenmuotoillaan.–” (lähde Tampereen yliopiston opetusohjelma).

Ensi viikolla päästäänkin sitten jo psykologian makuun alkavilla persoonallisuuspsykan ja tutkimusmenetelmien kursseilla! Lisäksi 20.1. järjestetään Cortexin ja Fobian yhteistapahtuma, jee. Lisäksi lähiaikoina järjestetään excursio Tipotien perheneuvolaan ja SPOL-seminaari – missä muualla kuin Tampereella! Tammikuu kuulostaa siis erittäin lupaavalta opiskeluiden ja tapahtumien suhteen. 🙂

Terkuin Emmi

Emmi