Kasvatustiede ja opettajankoulutus  •  19.01.2018

Uusi vuosi ja Unisport

Oma uuden vuoden lupaukseni oli geneerinen urheile enemmän. Tässä helmikuun lähestyessä, kun suurin osa on jo unohtanut lupauksensa, päätin ottaa itseäni viimein niskasta kiinni ja hankkia kortin unisportille. Unisport tarjoaa erilaisia opiskelijan kukkaroon sopivia liikuntamahdollisuuksia kuudella eri kampuksella Helsingissä ja Espoossa. Olen aiemmin käyttänyt unisportia vain vanhan harrastuksen elvyttämiseen eli sulkapallon pelaamiseen. Sulkapallokenttien varaaminen osoittautui erittäin helpoksi ja edulliseksi, opiskelijalle yhden kentän varaaminen maksaa vain 6e tunnilta. Useimmat käyttävät kuitenkin unisportia salilla käymiseen ja ryhmäliikuntatunteihin osallistumiseen. Ryhmäliikunnat vaihtelevat aina pilateksesta spinningiin tai jopa kuntonyrkkeilyyn.

Unisportilla on tarjolla myös monia erilaisia kursseja. Kursseistakin löytyy vino pino erilaisia vaihtoehtoja eritasoisille liikkujille. Kurssien kesto ja hinta vaihtelevat täysin lajista, mutta esim. parin kuukauden pituinen tanssikurssi on yleensä noin 50 – 70e. Unisportille kuuluu myös yliopiston urheiluseuratoiminta, kuten palloilu- ja kamppailulajit. Mielenkiinnosta kävin viime vuonna kaverin kanssa testaamassa eri kamppailulajeja avoimessa lajikokeiluillassa. Omaa lajia en löytänyt mutta sen verran hyvän treenin siitä sai, että paikat olivat kipeänä vielä parin päivän päästä.

Kausikortti unisportille maksaa opiskelijalle noin kymmenestä eurosta kolmeenkymmeneen euroon kuukaudessa, riippuen kuinka pitkälle ajalle kortin ostaa ja ostaako kokopäiväkortin vai ei. Kausikortilla voi varata paikan ryhmäliikuntatunneille ja käyttää vapaasti kuntosalia. Ystävän innostamana päädyin kokeilemaan ensimmäistä kertaa joogaa. Alkuhämmennyksestä huolimatta joogatunti oli onneksi hidastempoinen ja sopi myös aloittelijoille. Aion jatkaa tunneilla käymistä ja toivon mukaan löytää itselleni pitkäkestoisen harrastuksen. Opiskelun lomassa on tärkeä osata pitää huolta itsestään muun muassa urheilemalla ja viettämällä tarpeeksi vapaa-aikaa. Monet hyödyntävät myös unisportin hierontapalveluja, sillä on kohtuullisen harvinaista, että opiskelijan hartiat eivät ole jumissa.

-Hilla

Hilla