16.04.2021

Unelmana ympäristö- ja elintarviketalouden opinnot

Hei kaikille!

Olen Jessica Kerttunen, pian 24 –vuotias nuori. Hain tämän vuoden toisessa yhteishaussa ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmaan Helsingin yliopistoon. Hain samaan ohjelmaan jo viime vuonna, mutta silloin ovet eivät vielä auenneet.

Oman unelma-alan löytäminen

Valmistuin lukiosta 2017, joten välivuosia on tässä kertynyt jo muutama kappale. Olen aina haaveillut eläinlääkärin urasta, mutta lukion aikana ymmärsin, että vaikka olin venyttänyt opiskeluajan heti alusta lähtien neljään vuoteen, pitäisi koulunkäyntiin panostaa todella paljon. Samaan aikaan olin juuri päässyt mukaan ratsastuksessa maajoukkueeseen ja paralympiakomitean nuorten lupausten ryhmään, joten urheilu vei lähes kaiken ylimääräisen ajan. Koska pidin kuitenkin biologiasta ja sen lisäksi maantiedosta, löysin ympäristötieteet ja ajattelin hakea sinne koulun jälkeen. Kun valmistumispäivä saapui, olin aika uupunut ja mietin tosissani, että haluanko lähteä heti uudestaan opiskelemaan. Samaan aikaan halusin nähdä, että mitä voisin saavuttaa urheilurintamalla.

Lopulta kävi niin, että päädyin käymään au pairina ulkomailla ja viettämään muutaman vuoden töissä. Joulukuussa 2019 ryhdyin miettimään opiskeluja, kun työkuviot tuntuivat nähdyiltä ja edessä oli olympiavuosi, jolloin kansainvälisiä kilpailuja ei tarvitse käydä niin paljon. Olisi siis täydellinen hetki hakeutua opiskelemaan, mutta mitä? Ympäristöasiat olivat edelleen mielessä, mutta en halunnut pelkästään erikoistua kyseiselle alalle. Olen ollut kaupan alalla töissä ja ruoka on ollut mielestäni aina kiinnostava aihe. Tämän kautta löysin ympäristö- ja elintarviketalouden, jossa mietitään muun muassa ruoan tulevaisuutta ympäristön näkökulmasta.

Miksi valmennuskurssille?

Yksi syy, minkä takia viime vuonna opiskelupaikka jäi saamatta on varmasti lukutekniikan ja – suunnitelman ontuminen, jonka takia halusin tänä vuonna valmennuskurssille. On todella mielenkiintoista nähdä mitä tuleman päältä pitää! Mikäli haluatte seurata lisää luku-urakkaani urheiluelämän keskellä, kannattaa ottaa seurantaan instagramissa tilini @jessicakerttunen. Tsemppiä kaikille pääsykokeisiin!

Jessica.

Jessica

Hei! Olen Jessica, pian 24 –vuotta ja haen toista kertaa lukemaan ympäristö ja elintarviketaloutta Helsingin yliopistoon. Silloin, kun en opiskele tai ole töissä, olen todennäköisesti jonkinlaisen urheiluaktiviteetin parissa.

Kilpailen kansainvälisellä tasolla ratsastuksessa ja oheislajejani ovat muun muassa juoksu, kuntonyrkkeily ja kuntosalilla käynti.

Tervetuloa seuraamaan matkaani kohti opiskelupaikkaa! Päivittelen instagramiin lukemisurakasta, mutta myös kaikesta muustakin.