03.05.2020

Toisenlainen wappu ja lukuvuoden päätös

Wappua tuli tänä vuonna juhlittua huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä kuin aiempina vuosina, mutta tällä kertaa olikin teekkarilakki jo valmiina kotona. Viime vuonna koin ensimmäisen teekkariwappuni, enkä voi väittää etten olisi sitä hieman myös kaivannut. Tilanne kuitenkin on tänä vuonna erilainen, ja ensi keväänä pääsee toivottavasti taas juhlistamaan haalarit päällä ja isolla porukalla!Ensi viikko onkin lukuvuoden viimeinen. Yllä olevassa kuvassa on taidejakson lähes valmis maalaukseni, jonka pääsen esittelemään loppuviikosta. Toinen opiskeluvuosi on mennyt ihan käsittämättömän nopeasti (tosin niin meni myös ensimmäinen), ja tuntuu hullulta, että ensi keväänä kirjoittaisin jo kandia. Lukuvuoteen on mahtunut ihan kaikenlaista, ja vaikka kevät ei mennytkään aivan suunnitelmien mukaan, sain suoritettua tarvitsemani kurssit aikataulussa. Harvoin asiat tapahtuvat kuten alunperin suunnittelee, mutta lopputulos voi silti olla parempi kuin osaisi odottaa.

Nyt ovat selvinneet myös arkkitehtuurin ennakkotehtävien tulokset, eikä enää kauaa kunnes piirustus- ja suunnittelukokeet alkavat. Jos et tänä vuonna päässyt ennakkotehtävistä jatkoon, ei kannata luovuttaa. Pääsin itse toisella hakukerralla ja muistan hyvin elävästi, miten pettynyt olin ensimmäisellä kerralla valintakokeiden tuloksiin. Vuoden harjoittelu teki kuitenkin todellisen eron piirustustaitoihini, ja kevään valmennuskurssi valintakokeita varten antoi minulle tarvittavaa itsevarmuutta.Jos taas pääsit ennakkotehtävistä läpi, onneksi olkoon! Enää vähän jäljellä ennen loppuratkaisua. Nyt jos koskaan kannattaa vielä katsella läpi vanhoja tehtäviä ja harjoitella, mutta ei stressata myöskään liikaa. Tämä voi olla helpommin sanottu kuin tehty, mutta epävarmuus näkyy myös pääsykoetehtävien lopputuloksissa. Valintakokeiden toteutus saattaa olla erilainen kuin aiempina vuosina, mutta kerrytetyt taidot näkyvät varmasti töissä silti. Jaksamista hakijoille tuleviin koitoksiin ja loppukevääseen!

Laura V.

Olen 23-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta. Opiskelun ohella tykkään viettää aikaani urheillen, lukien ja ystävien seurassa. Myös askartelu ja maalaus ovat lähellä sydäntäni.

Tänä syksynä tavoitteeni on kirjoitella pääsykoekeväästä, kokemuksistani valmennuskurssilta ja arkkitehtiopiskelijan arjesta. Arkipäivät menevät pitkälti kurssitöiden parissa, mutta onneksi mukaan mahtuu myös paljon naurua ja unohtumattomia kokemuksia.