Kauppatiede  •  19.12.2018

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa!

Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita jälleen, kun opiskelut jäävät hetkeksi taka-alalle ja vuosi starttaa uuden työharjoittelun merkeissä.

Vauhdikas toinen periodi jälleen!

Menneessä periodissa kävin kaksi rahoituksen kurssia. Toinen oli ekonometrian syventävä kurssi, joka käsitteli tilastojen tutlkitsemista ja erilaisia tutkimusmenetelmiä rahoituksen näkövinkkelistä. Kurssi kaiken kaikkiaan oli melko teoreettinen, mutta ihan siedettävä. Suurimmaksi osaksi tuli mieleen lukion pitkän matematiikan kurssit, joissa havaitaan toisinaan enemmän kirjaimia kuin numeroita. Noh kunnialla maaliin ja sillä selvä 😀

Toisena kurssina minulla oliin enemmän käytännön läheinen Mergers and Acquisition kurssi. Kurssilla kävimme läpi yrityskauppopojen ja niiden arvostamisen (hinnoittelun) menetelmiä. Teimme kurssin aikana kaksi isompaa ryhmätyötä, jossa mm. ensimmäisen kohdalla venyi osa päivistä melko pitkiksi ja hommia tehtiin joskus klo 6 asti aamula. Noh olihan tämäkin ihan hauskaa kaverien kanssa, kun vain pidettiin huumoria yllä myöhäisinäkin tunteina. Moni voisi kysyäkkin, että miksi emme aloittaneet ryhmätöitämme aikaisemmin, jos meni niin myöhään. Vastaukseni on yksinertainen: Oli muita hommia ja kun sujui näinkin niin toimintatavan vaihtaminen ei tietenkään tule kuuloonkaan 😉 😀

Tulevana vuotena uusia haasteita!

Alkavan vuoden alussa onkin sitten luvassa uusia haasteita, kun onnistuin saamaan itselleni harjoittelupaikan yhdestä työpaikasta. Siellä tulisi sitten viettää ensimmäiset 4kk alkaen jo tammikuussa. Tästä sitten lisää ensi vuoden blogeissani. Kirjoituksia tulee siis varmaankin työssäkäynnin näkökulmasta ja mikäli onnistun niin siitä miten yhdistää hieman koulua myös samaan soppaan. Koulu jää siis kuitenkin hetkeksi taka-alalle, mutta voi olla että opiskelen vielä muutaman kurssin viidennessä periodissa, kun työharjoittelu on saatu päätökseen.

Aika levätä, tavata ystäviä ja rauhoittua

Nyt lomalla on kuitenkin tarkoitukseni vain levätä, ladata akkuja ja rauhoittua jouluun. Harrastusten parissa tulee lomaa varmasti vietettyä ja hieman normaalista poiketen en ole tänä vuonna lähdössä reissuun minnekkään.  Toivon että saisin kavereiden ja ystävien kanssa vietellä hieman aikaa vielä ennen kuin sitten työkiireet alkavat.

Tähän väliin toivotan kaikille: Hyvää ja rauhallista joulua!

-Jyri-

Jyri