AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  10.12.2019

Tiimiakatemialla alkaa rattaat pyörimään

Mahtavia kokemuksia luvassa..

 

Alkaa täällä Tiimiakatemiallakin rattaat pyörimään, kun perusopinnot on muutamaa tenttiä vaille selätetty. Tämän jälkeen on vielä selvittävä muutaman viikon joululomasta, sekä kinkunsulattelusta ja sitten ollaankin jo reisiä myöten bisnesmaailmassa.

Liiketalouden perusopinnot kootusti: Ryhmäytymistä (se paras osa), tunneilla istumista vajaa 4 kuukautta ja sitten eteen lyödään tentit. Tässä välissä pieniä valon pilkahduksia oli Akatemian tiloissa vieraileminen ja vanhempiin tiimiyrittäjiin tutustuminen. Verkostoituminen onkin jo oma erittäin tärkeä juttunsa tässä alussa ja sille aiheelle varaan ihan oman postauksensa.

Tiimiakatemiasta sitten vähän laajemmin.

Lokakuussa se sitten vihdoin tapahtui. Meidät jaettiin omiin tiimeihimme, joiden kanssa vähintään seuraavat 3 vuotta tullaan pyörittämään tiimiyritystämme päivittäin, keräämään erittäin arvokasta kokemusta työelämästä yrittäjyyden avulla ja tottakai kasvamaan yhdessä tulevien epäonnistumisien ja onnistumisien kautta. Mitä meidän tiimiin tulee niin varmaan JACKPOT! on oikea termi kuvailemaan sitä. Tiimit jaettiin luonnetestien ja valmentajien (akatemialla on opettajien sijaan valmentajia) toimesta ja meidän kohdalla systeemi rokkasi ainakin loistavasti!

Me ollaan tässä nyt pari kertaa kokoonnuttu tiiminä tutustumaan vielä paremmin toisiimme ja ideoimaan mitä kaikkea sitä tullaankaan tekemään. Meillä oli esimerkiksi juuri tiimin kesken Le Mans 11,5h, jossa me vietettiin koko päivä yhdessä ja suoritettiin pienissä ryhmissä erilaisia workshoppeja joiden kautta lähdettiin keksimään yrityksellemme nimeä, logoa ja erilaisia liikeideoita ja on se vaan käsittämätöntä kuinka paljon saadaan aikaan, kun 13 motivoitunutta (loppua kohden ehkä hieman väsynyttä) yrittäjyysopiskelijaa lyödään samaan tilaan yhden päivän ajaksi. Le Mansin lopputuloksena oli; Firman nimi (toistaiseksi salaisuus 😉), logon hahmotuksia ja yli 20 mitä ainutlaatuisempaa liikeideaa!

Ehkä kuitenkin tärkeimpänä, me kasvettiin tänään taas tiiminä ja ollaan entistäkin tiiviimpi sakki.
Tätä ei kuitenkaan seuraa automaattinen menestyminen tulevaisuudessa. Tiimin sisällä kärjistyy toistensa sparraaminen heidän maksimaalisen potentiaalin löytämiseksi, kunnes tapahtuu Big Potential kirjassakin mainittu Lightbug- ilmiö jossa loistavat lightbugit yhdistämällä voimansa saavat osakseen enemmän huomiota ja kiinnostusta kuin yksittäiset valopilkut siellä sun täällä.

Mielestäni tiimiakatemia loistaa konseptillaan tuoden oikeanlaiset ihmiset yhteen ja samaan paikkaan luoden mitä innovatiivisimman ympäristön jokaiselle opiskelijalleen. Kuvitelkaa nyt, kun teidän ympärillä olisi pelkästään motivoituneita ja innostuneita ihmisiä, jotka kaikki vievät sinua eteenpäin. En itsekkään olisi edes voinut kuvitella kuinka siistiltä se fiilis tuntuu ja onhan tää vieläkin aika uskomaton etuoikeus.

Toivonkin todella, että jos siellä ruudun toisella puolella on joku jolla on edes pienikin palo yrittäjyyteen, siihen vapauteen ja mahdollisuuteen toteuttaa omia ideoita niin tutustukaa, ihastukaa ja hakeutukaa Tiimiakatemiaan. Meikäläinen tekee kaikkensa, että olen ensisyksynä tuutoroimassa uusia nousevia akatemiantähtiä ja toivon, että nään just sut edes tulevissa pääsykokeissa! 😎

Jes! Lisää settiä luvassa viimeistään, kun lomat on lusittu ja sitten muuten tuleekin kuumaa kamaa. Luvassa tiimille ehkä se siistein ja vaikein osuus, eli yrityksen ensiaskeleet. Saadaanko me jalkaa oven väliin, lähteekö bisnes rullaamaan, mitä tapahtuu?  Tämä kaikki selviää hyvin pian.

Lukase TÄSTÄ lyhyt artikkeli, jossa hieman avataan enemmän Tiimiakatemian saloja!

 

Tässä pientä teaseria nimestä ja logosta 😉

Jesse

Olen Jesse, 21- vuotias tradenomiopiskelija, joka erikoistuu yrittämisen saloihin Jyväskylän Tiimiakatemiassa.

Meikäläisen seurassa pääset tutustumaan Tiimiakatemiaan ja siellä perustetun tiimiyrityksen seikkailuihin, sekä ottamaan selvää mitä kaikkea yrittäjyysopiskelijan kiireiseen arkeen kuuluu ja mitä siitä selviäminen vaatii.

Päivittelen tänne välietappeja ja isompia juttuja mitä meidän yrityksen kanssa tapahtuu! 🙂