Psykologia  •  25.08.2018

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3

Orientaatioviikot ovat hektisiä eikä tekeminen tule loppumaan niiden jälkeenkään. Aika tai jaksaminen ei välttämättä riitä jokaisiin kissan-tai kilpikonnanristiäisiin osallistumiseen ja se on täysin ok. Suosittelen kuitenkin astumaan tarvittaessa hieman oman mukavuusalueen ulkopuolelle, sillä fuksisyksy koetaan vain kerran. Kun on kokeillut mahdollisimman monta eri tapahtumaa, tietää paremmin, mikä on tai ei ole oma juttu ja lisäksi kynnys ei ole turhan korkea osallistumiseen myöhemminkään. Huomautan kuitenkin, että on turha pelätä, että jäisi jostain olennaisesta paitsi, jos ei ole mukana joka jutussa. Kavereita kyllä saa vaikka parit bileet jäisivät välistä ja infotilaisuuden missaamisen voi korvata kyselemällä vaikka uusilta tutuilta, tutoreilta tai googlelta.

Nauttikaa, olkaa omia itsejänne, levätkää ja olkaa ihan pihalla kaikesta. Kaikki selviää kyllä ja vaikka ei selviäisikään niin siitä selviää!

Mulla on ollut aika kiireinen kesä. Olen käyttänyt lämpimät ja valoisat kesäillat sekä viikonloput ihanan kesän viettämiseen arkipäivät täyttävästä (joskin kivasta) toimistotyöstä huolimatta. Kompleksikaan ei ole täysin hiljentynyt kesällä: kesämökkeilimme Järvenpäässä, olimme tutorien koekaniineina kesäsuokissa ja kiersimme Kallion kuppiloita Kalliokierroksella. Lisäksi käväisin toukokuun loppupuolella Jyväskylässä SPOLin (Suomen psykologian opiskelijoiden liiton) saunaillassa sekä heinäkuussa Turussa SPOLympialaisissa. Oli ihanaa nähdä Maltan kongressista tuttuja kavereita sekä tutustua uusiin. SPOLilla on yleensä syksyisin fuksitapahtuma ja lisäksi tänä syksynä edessä on Spolin 50v. vuosijuhlat! Niihin siis, eikö vaan?

 

Tulen jatkamaan täällä kirjoittelua jatkossakin opinnoista, tapahtumista ja pääsykokeista. Tänäkin vuonna moni tosi hyvä hakija jäi pääsemättä sisään. Ensi vuosi on teidän vuosi! Elämää on pääsykokeiden ja yliopiston ulkopuolellakin ja toivon, että mahdollisimman moni käyttää välivuoden tuomat mahdollisuudet muuhunkin kuin valintakokeeseen pänttäämiseen.

Tulen todennäköisesti osallistumaan Kompleksijuttuihin ahkerasti tänäkin syksynä. Saa tosi mielellään tulla moikkailemaan ja kertomaan fiiliksiä. Tervetuloa vielä Kompleksiin ja psykojen joukkoon<3

Minea

Minea

Moi! Olen Minea, 21-vuotias toisen vuoden psykanopiskelija Helsingistä. Kirjoittelen blogiin etenkin opinnoista ja opiskelijaelämästä, mutta annan myös vinkkejä pääsykokeisiin. Kiva kun löysitte paikalle, toivottavasti teksteistäni on teille iloa. Nähdään psykalla!