Kasvatustiede ja opettajankoulutus  •  27.02.2018

Terveisiä talvipäiviltä

Mitkä Talvipäivät?

Viime viikonloppuna vietettiin SOOLin talvipäiviä, joka on koko Suomen suurin yksittäisen alan opiskelijoiden opiskelijatapahtuma. Talvipäivät on perinteinen tapahtuma kaikille opettajaksi opiskeleville, ja tapahtumassa vilisikin valtavasti erivärisiä haalareita, opoja, lastentarhanopeja, tanssinopettajia ja niin edelleen. Tällä kertaa Talvipäiviä vietettiin Tampereella ja tapahtuma rikkoi vanhoja ennätyksiään. Osallistujia oli ennätykselliset 2700. Loppubileissä julkistettiin, että seuraavat Talvipäivät järjestetään Raumalla. Jos olet siis suuntaamassa Raumalle opiskelemaan, varaudu siihen, että ensi syksynä kaupungin opeopiskelijat järjestelevät Talvipäiviä jo kovaa vauhtia. Halutessasi pääset itsekin mukaan järjestelyihin, koska Talvipäivät toteutetaan vapaaehtoisvoimin, ja jokaiselle vapaaehtoiselle kyllä hommaa riittää. Talvipäivillä majoitutaan yleensä paikallisten koulujen lattioilla, ja tänä vuonna teemana olikin Suomen suurin leirikoulu.

Ohjelmaa

Talvipäivien olennainen osa on bussikyyti omasta opiskelukaupungista Talvipäiväpaikkakunnalle. Bussi pysähtelee matkan varrella paikkoihin, jossa opeopiskelijat pääsevät päivätansseihin virittämään fiilistä.

Perille saavuttuamme majoituimme koululle ja lähdimme sen jälkeen syömään ja syömästä avajaisiin. Avajaisissa mielestäni hienointa oli nähdä lavalla Talvipäivien järjestäjiä. Avajaisista suuntasimme perjantai-illan bileisiin ja sieltä koululle. Nukkuminen jäi melko vähäiseksi, koska osa porukasta halusi jatkaa bileitä koululla. Hauskaa oli, ja untakin ehti aamuyöstä onneksi saada.

Lauantaiaamuna talvipäivävierailijoilla olisi ollut mahdollisuus saunaan ja avantouintiin. Itse en lähtenyt saunalle, mutta kuulin saunojien kehuvan hienoja puitteita. Puolen päivän aikaan alkoi talvirieha, jossa eri ainejärjestöt kilpailivat silitysrautacurlingissa, hankinorsufutiksessa ja varmaan jossain muussakin, mikä jäi huomaamatta. Lisäksi pääsi ainakin pelaamaan kyykkää ja paistamaan makkaraa. Olin mukana kannustamassa oman ainejärjestöni joukkuetta, kunnes päätettiin kaveriporukan kanssa lähteä approilemaan.

Talvipäiväappro oli mahtava, sillä siinä pääsi tutustumaan ihaniin kahviloihin Tampereella. Appro toimii niin, että appropassiin kerätään leimoja mukana olevista kahviloista tai baareista. Leiman saa ostamalla jonkin tuotteen tai juoman. Paikoissa, joissa me käytiin, oli loistavia appro-tarjouksia. Esimerkiksi korvapuusti ja pieni kahvikupillinen kolmella eurolla. Viimeisessä paikassa saimme suorituksestamme haalarimerkit.

Lauantai jatkui ala-astediskossa, jossa pääsi fiilistelemään musiikkia reilun kymmenen vuoden takaa, tanssimaan ja limboamaan. Tunnelma oli melko aitoa ala-asteen diskoa. Diskoilun jälkeen lähdimme majoituskoululle lepäämään ja vaihtamaan vaatteita kevyempiin, sillä ulkoilut oli ulkoiltu ja vuorossa enää loppubileet. Haalarit kuitenkin pysyi jalassa koko viikonlopun. Loppubileet oli järjestetty isossa messuhallissa, joten kaikki talvipäiväläiset mahtuivat samaan paikkaan juhlimaan. Näissä bileissä oli loistavia esiintyjiä ja kiva tunnelma.

Fiilis

Itselleni nämä olivat ensimmäiset Talvipäivät, mutta ei varmasti viimeiset. Oli hauskaa viettää aikaa opiskelukaverien kanssa ja nauttia ihanasta pakkassäästä lauantain talviriehassa. Myös molempina iltoina iltabileissä oli hyvä meno, joka jatkui vielä koulullakin. Kaikki tuntuivat olevan hyvällä mielellä mukana, ja koko viikonloppu oli täynnä yhteisöllisyyttä. Talvipäivillä on helppo mennä juttelemaan myös uusille tyypeille ja tutustua opeopiskelijoihin, jotka ovat toisesta kaupungista. Koulumajoitus oli hauska kokemus myös, ja oli upeaa, että heti lauantaiaamuna jatkui sama juhlafiilis, johon perjantai-iltana nukahdettiin.

-Anna

Anna