Kauppatiede  •  13.01.2018

Terveiset Singaporesta! (Viikko 0)

Hei Kaikille!

Nyt on Singaporessa ensimmäinen viikko  (Viikko 0) takana. Oikeastaan vielä eivät ole opinnot alkaneet, mutta paljon uutta on jo ehtinyt nähdä ja kokea. Fiilikset ovat katossa. Tässä blogitekstissä lyhykäisesti viikon tapahtumia ja kuulumisia. Seuraavissa teksteissä tulossa sitten enemmän opiskelusta, ruokakokemuksista, matkailusta ja nähtävyyksistä niin täällä Singaporessa, kuin myös muualla Aasiassa.


Joskus opiskelijaakin hemmotellaan. Lentokentällä ilmaiskupongilla tapaksia ja kuoharia

Lento tänne sujui mukavasti. Otin kivuttomimman vaihtoehdon eli Finnairin suoran lennon, jonka sai ihan kohtuulliseen hintaan (Nuorisohinta Finnairin omasta portaalista oli halvempi kuin muista portaaleista). Aikaisemmilta matkoilta, kun lennot ovat olleet pitkiä, niin on oppinut, että suoralla lennolla säästää paljon pohtimista matkatavaroiden perille tulosta ja lentojen aikataulutuksesta.

Kampuksen asuntolaan saapuessa sujui matka helposti Uberilla kentältä majoitukseen, jossa tapahtui check in. Yleisesti voisi sanoa että jos Singaporessa matkustaa niin Uber on ehdoton liikkumisväline. Myös paikallinen Grab toimii kuten Uber ja on kuulemma yhtä luotettava. Taksista ei siis kannata maksaa turhaa tupla hintaa verrattuna edellä mainittuihin 🙂 Ensimmäinen yö oli hanakala kun huoneessa ei ole ilmastointia ja lämpötila keikkui siellä 30 asteen tienoilla. Myöhemmin viikolla tilanne helpotti kun lämpötila laski vain 25 asteeseen, mikä on tänne kylmä mutta sopii hyvin ja antaa aikaa meille eskimoille totutella. Saa sitten nähdä miten käy kun lämpötila nousee. Noh ilmastoituun huoneeseen on vaihtohakemus jo vetämässä, katsotaan miten käy.


Arkkitehtuuri Singaporessa on aika ajoin melko näyttävää ja kasvit tuovat siihen mukavan vivahteen

Viikon myötä on tullut vierailtua jo muutamissa kauppakeskuksissa ja Chinatownissa (kuva alla), mitkä ovat ihan katsellenkin elämys. Niitä kauppakeskuksiahan sitten riittää ja PALJON. Lähtökohtaisesti hinnat ovat muita Aasian maita korkeammalla, joten shoppailu on säästetty myöhempiä reissuja varten, jotka sijoittuvat todennäköisimmin Indonesiaan, Thaimaaseen, Kiinaan ym.

Huono kuva Chinatownista, mutta ehkä parempia sitten Kiinalaisen uudenvuoden aikaan.

Yksi päivä reissun kohde oli myös Sentosan ”huvisaari” kävimme kävelemässä huimat 5h ja katselemassa paikkoja. Tarkoituksena myöhemmin mennä kokeilemaan paikallinen huvipuisto ”Universal Studios”. Ehkä vierailusta jäi myös mieleen käärmeen pitely ensimmäistä kertaa kaulalla. Tälle huville tuli hintaa huimat 3€. Myös papukaijjaa olisi saannut pidellä maksusta, mutta käärme tuntui kiehtovammalta kokemukselta.


Kaveri soitteli rennosti nokkahuilulla, käärmeen tuijotellessa silmiin 😉 Rekvisiittana mainitsemisen arvoinen hattu.

Paljon on Singaporessa ja lähimaissa nähtävää alkaen ruuasta, nähtävyyksistä ja kulttuurista. Lisää ruokakulttuurista ja 3€ Michelin tähden tasoisista ruokapaikoista seuraavissa blogiteksteissä. Kirjoituksia tulee myös itse paikallisesta tavasta opiskella. Nyt jännitän huomiseen aamuun mitä kursseja lopulta saan. Samaa aikaa selviää sitten loppu lukukauden aikataulut. Tämän jälkeen pääsee sitten paremmin reissu suunnitelmia miettimään.

Tällaistakin voi siis opiskelu kauppakorkeakoulussa olla (harmi ettei aina) 😉 Mikäli jokin aihe kiinnostaa, niin kommenttia alle vaan ja voin pureutua siihen seuraavissa kirjoituksissa. Lyhyempiin kysymyksiin voin myös vastata suoraa kommenteissa. Varmasti jotain kuitenkin unohtuu aina mainita, mistä olisi mukava tietää lisää 😀

-Jyri-

Jyri