20.10.2019

Tervehdys arkkitehtiopiskelijan arjesta!

Tervetuloa seuraamaan arkkitehtiopiskelijan arkea Aalto-yliopistossa!

Olen Laura, 22-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Espoosta. Kirjoittelen postauksia arkkitehtuurin pääsykokeista, kokemuksista valmennuskurssilta ja nykyisistä opinnoistani.

Syksy on mennyt hurjaa vauhtia, ja saunan suunnittelukurssi on vienyt mennessään. Vapaa-aikaa ei ole hirveästi jäänyt, mutta olen päässyt vihdoin tutustumaan UniSportin tarjoamiin ryhmäliikuntatunteihin. Silloin kun vapaa-aikaa on enemmän, tykkään viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, urheilla ja syödä hyvin.

Tavoitteenani on pitää arki tasapainossa kurssitöiden ja vapaa-ajan välillä, mikä voi juuri ennen deadlineja olla varsin haastavaa. Tällä hetkellä odotan sauna-kurssin palautetilaisuutta, joka koittaa noin viikon päästä perjantaina. Siitä on hyvä lähteä viettämään ansaittua viikonloppua!

Tulen myös kirjoittelemaan kokemuksistani fuksivuoden aikana, joka oli yksi elämäni mieleenpainuvimmista ajanjaksoista. En olisi uskonut, että jokin ala voi tempaista itsensä niin voimakkaasti mukaansa, mutta näin kävi. Opiskelu voi olla välillä rankkaa, sitä en kiellä, mutta en osaisi kuvitella tekeväni muuta.

Opiskelun lisäksi olen tässä puolentoista vuoden aikana päässyt tutustumaan huikeisiin ihmisiin ja osallistumaan ihan uskomattomiin tapahtumiin. Opiskelun ollessa intensiivistä voin aina saada vertaistukea omista vuosikurssilaisista, sillä kaikki painivat yleensä samojen haasteiden kanssa. Onneksi voidaan jakaa yhdessä turhautumisia ja onnistumisia opintoihin liittyen.

Siinä muutama ajatus fuksivuodesta ja tämän hetken tuntemuksista, vielä pitäisi jaksaa ensi viikko rakentaa pienoismallia ennen loppupalautusta! Seuraavassa postauksessa kirjoitan sitten tarkemmin pääsykoekeväästä ja arkkitehtuurin valintakokeisiin valmistautumisesta.

-Laura

Laura V.

Olen 23-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta. Opiskelun ohella tykkään viettää aikaani urheillen, lukien ja ystävien seurassa. Myös askartelu ja maalaus ovat lähellä sydäntäni.

Tänä syksynä tavoitteeni on kirjoitella pääsykoekeväästä, kokemuksistani valmennuskurssilta ja arkkitehtiopiskelijan arjesta. Arkipäivät menevät pitkälti kurssitöiden parissa, mutta onneksi mukaan mahtuu myös paljon naurua ja unohtumattomia kokemuksia.