Lääketiede  •  08.03.2018

Tentti ohi

Kevään ensimmäinen tentti on nyt ohi. Tentti oli tänään aamupäivällä ja tulokset sai tietää heti yhden aikaan lounaan jälkeen. Ei siis tarvinnut kovin kauaa jännittää tuloksia!

Kyseessä oli siis sisätautiopin ensimmäinen tentti, johon kuului hematologian, kardiologian ja infektiotautien luennot. Tentti tehtiin sähköisenä joko omalla koneella luentosalissa tai koulun koneilla tietokoneluokassa. Etukäteen oli ollut jo tiedossa, että tentti tulee sisältämään ainoastaan monivalintoja, joita oli 60 kappaletta. Aikaa tentin tekemiseen oli tunti, joten yhtä kysymystä oli aikaa pohtia minuutin verran, joka oli itselleni ihan riittävä aika.

Viime viikonloppuna en lukenut tenttiin lainkaan, koska tällaisia ilmoja ei hirveän montaa ehdi talven aikana olemaan. Mutta kun lukee koko kurssin tasaisesti ahkerasti, ei välttämättä tarvitsekaan lukea koko tenttiä edeltävää viikkoa.

Tulokset tosiaan saapuivat tänään noin kaksi tuntia tentin loputtua, johon syynä oli se, että tentti tehtiin sähköisenä. Pääsin läpi, jee! Olen kuitenkin hieman sitä mieltä, että tentti ei täysin mittaa kaikkea osaamista. ( paistaakohan tästä läpi etten ollut ihan tyytyväinen saamaani arvosanaan 😀 ) Tietenkin jos tentissä pärjää, osaa luultavasti myös asioita, joita tentissä ei kysytty, tai toisin päin, jos ei pääse läpi, on ehkä ihan hyvä kerrata vielä hieman lisää asioita. Aina tenttiin mahtuu kuitenkin niitä pikkutarkkoja tai epäolennaisia asioita, jotka eivät itse lääkärin työssä ole välttämättä kovinkaan tärkeitä. Tämän takia en itse ainakaan opiskele ainoastaan tenttiä ajatellen, vaan sen takia, että osaan joskus myös työskennellä oikeana lääkärinä. Yliopistossa on kuitenkin se hyvä puoli, että tentin voi aina uusia, joten jos joku kerta ei pääsisikään läpi ei maailman tarvitse siihen kaatua. Aina voi mennä uusintaan. Eikä varmasti lisäkertaaminen ja uusintaan lukeminen tee kenestäkään huonompaa lääkäriä.

Perjantain tenttipäivää lukuun ottamatta viikko on vierähtänyt U-sairaalan munuaisosastolla. Päästiin tutkimaan taas oma potilas, ja tuntuikin, että viime kerrasta oli kulunut jo todella pitkä aika. Lisäksi osallistuttiin kolmelle potilaskierrolle, joten ihan kiva viikko on takana.

Meidän kurssi on ensimmäinen, joka tekee neljän sisätautitentin sijasta ainoastaan kaksi tenttiä. Joten hurraa, enää yksi tentti tänä keväänä jäljellä. Tosin se on 18.5 eli samana päivänä, jolloin kolmas vuosi lääkiksestä on myös takana 🙂

Kivaa viikonloppua!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.