Lääketiede  •  21.10.2017

Tentit ohi hetkeksi

Viimeiset kolme viikkoa on sisältänyt kolme tenttiä. Toisin sanoen meillä on ollut yksi tentti viikossa. Ensimmäisenä oli kliinisen lääketieteen perusteet, sen jälkeen ruotsi ja nyt viimeisimpänä laboratoriolääketieteen tentti. Huh, nyt ne ovat ohi, ja saa hetken aikaa nauttia opiskelusta ilman tenttien tuomaa stressiä.

Pyrin yleensä olemaan stressaamatta tenttejä liikaa, sillä ikinä eteen ei ole vielä tullut sellaista tenttiä, mistä en olisi osannut tehdä mitään, tai en olisi siitä päässyt läpi. Tietenkin kerta se on ensimmäinenkin, mutta toisaalta luotan kyllä omaan opiskeluun sen verran, että läpi pääsyä ei pidä stressata. Ne korkeimmat arvosanat ovat tietenkin sitten eri juttu. Pyrin aina tekemään jo kurssin aikana sen verran töitä, että ennen tenttiä ei tulisi mitään järkyttävää paniikkia. Ykkösellä ja kakkosella tämä toimikin tosi hyvin, sillä pääsääntöisesti kursseja oli käynnissä samaan aikaan ainoastaan yksi. Nyt kolmosen syksyllä samaan aikaan oli kuitenkin kolme edellä mainittua kurssia, reseptiopin kurssi sekä minulla vielä yleislääketieteen valinnaispolku. Kurssin aikana en siis ehtinyt opiskella kaikkia aineita niin paljon kuin olisin halunnut, ja huomasin sen kyllä fiiliksestäni ennen tenttejä. Mistään järkyttävästä tenttipaniikista ei nyt kuitenkaan voida puhua, mutta pienestä paniikista kyllä.  Viime viikonloppuna juhlitut kandijuhlat olivat myös pois lukuajasta, mikä lisäsi stressiä seuraavalla viikolla. Alkuviikon luin siis ihan toden teolla laboratoriolääketiedettä, jotta oppisin kaikki tarvittavat asiat.

Huomenna alkaa preklinikan viimeinen kurssi (jos ei lasketa mukaan suomen kielen- ja potilasviestinnän -kurssia, joka alkaa myös pian). Tämä kurssi on mikrobilsan kurssi, josta kerron sitten lisää, kun se on päässyt kunnolla käyntiin. Enää yksi kurssi ennen joululomaa ja klinikkaa, jee!

Lisäksi tiedossa on vielä ruotsin kurssiin kuuluva eläkeläishaastattelu, joka mennään tekemään kurssikaverin kanssa jonnekin päin Turun saaristoa. Myös ruotsin suullinen tentti olisi vielä edessä tämän syyslukukauden aikana. Näistäkin lisää toisella kerralla.

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.