Lääketiede  •  20.08.2017

Tavoitteet kolmosvuodelle

Kirjoitin viime vuonna ensimmäistä kertaa ylös tavoitteita, joita haluaisin saavuttaa kuluvan vuoden aikana lääkiksessä. Keväällä oli sitten kiva kaivaa tämä postaus esiin, katsoa mitä sitä oli tullut kirjoitettua ja tärkeimmäksi, oliko tavoitteet toteutuneet. Ajattelin nyt heti kolmos vuoden alussa tehdä tämän tavoitelistan uudelleen. Jos siitä ei muuta hyötyä ole, niin ainakin itselle hahmottuu, mitä vuosi mahdollisesti pitää sisällään ja mitä itse pitäisi olla valmis tekemään, jotta tavoitteet toteutuisivat. Mutta nyt itse asiaan ja tavoitteisiin:

Tavoite 1:

Haluan oppia paljon kaikkia uusia kliinisiä taitoja. Uskon, että tämä toteutuu, sillä nyt syksyllä meillä on jo niin monta kliinistä harkkaa ja keväällä pääsemme sairaalaan, jossa kliininen puoli vasta korostuukin.

Kuva ekalta vuodelta, kun saatiin stetoskoopit. Nyt tänä vuonna saan vihdoin ostaa omat paremmat stetarit ja mikä parasta päästä oikeasti käyttämään niitä!

Tavoite 2:

Tässä tavoite, joka jäi viime vuonna saavuttamatta: haluan tutustua enemmän uusiin ihmisiin ja saada kenties uusia kavereita. Ainakin lähtökohdat tähän on paremmat kuin viime vuonna, sillä nyt kolmosella pakollista opetusta tulee olemaan paljon enemmän, joten koulussa/sairaalalla muiden kurssikavereiden kanssa tulee väkisin vietettyä enemmän aikaa.

Tavoite 3:

Olla stressaamatta kaikkea uutta, mitä kolmosen aikana tapahtuu. Tällä tarkoitan TYKS:ssä liikkumista, ensimmäisten potilaiden kohtaamista, ensimmäisten anamneesien ja statusten ottamista ja kaikkea mahdollista uutta ja jännittävää. Nimenomaan siis kaikkea, mikä tapahtuu ensimmäistä kertaa. Haluan luottaa siihen, että kyllä minäkin pystyn, kun kaikki muutkin opiskelijat ovat tähän mennessä pystyneet. Tavoitteena on siis luottaa itseeni ja uskoa siihen, että viimeistään ajan kanssa kaikki helpottuu.

Tavoite 4:

Tavoitteena on saada kesäksi kaksi amanuenssuuria eli harjoittelua sairaalalla. Tämän tehtävän eteen ei onneksi tarvitse kuin painaa paria näppäintä ja toivoa, että saa hakemansa manut. TLKS:n (Turun lääketieteen kandidaatti seura) kautta haettavat amanuenssuurit, ei siis toimi ”tee ja lähetä työhakemus ja mene työhaastatteeluun” –periaatteella, niin kuin olen aikaisemmin kaikki kesätyöni hankkinut.

Ens kesänä harjoittelun lisäksi olisi ihana päästä taas jonnekin vaelluslomalle. Tämä kuva on tältä kesältä Madeiralta, jossa olin vaeltamassa <3

Tavoite 5:

Oppia löytämään opiskeltavasta asiasta ne tärkeimmät ja lääkärin työn kannalta oleellisimmat asiat sen sijaan, että keskittyisin pieniin yksityiskohtiin, joilla ei perus lääkärintyössä tee yhtään mitään. Haluan siis lukea ja oppia elämää ja lääkärin työtä varten ei tenttiä varten. Luulen, että tässä saattaa olla yksi vaikeimmista tavoitteista. Niin helposti, sitä alkaa tenttipaniikissa pänttäämään asioita, sillä ajatuksella, että ”kunhan tentissä muistan nämä ja sen jälkeen ne voi unohtaa”. Ei näin!

Kivaa alkavaa viikkoa!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.