Oikeustiede  •  04.04.2017

Tästä se lähtee!

Moikka!

Tänään alkoi se kevään suuri urakka, johon olet valmistautunut jo pitkään. Kirjat ovat (toivottavasti) tuoreena käsissäsi ja ensimmäinen silmäys niihin on tehty. Luku-urakka on hyvin alussa, mutta lukeminen kannattaa aloittaa heti hyvällä vauhdilla. Seitsemän viikkoa on rajallinen aika ja nopeammin ohi kuin arvaatkaan.

Kolme valkoista, siistiä ja suhteellisen tasapaksua kirjaa odottaa sinun käsittelyäsi. Ensimmäisen lukukerran jälkeen kirjoja kannattaa heti alkaa tehdä omannäköiseksi alleviivauksilla, yliviivauksilla, väreillä, tusseilla, kuvilla, lyhenteillä yms. Näitä kirjoja ei saa pelätä sotkea! Kuitenkin aluksi kannattaa olla tussien kanssa varovainen, jottei tee vahingossa vääriä merkintöjä. Ensimmäisen lukukerran jälkeen saat vasta kunnolla käsityksen siitä, mikä kirjassa on tärkeää ja mitä asioita painotetaan.

Keväästä ei tule helppo, voin luvata sen. Kuitenkin innokas, energinen ja päättäväinen asenne palkitaan. Ajattele nyt sitä hetkeä, kun saat kesällä hyväksymiskirjeen postiluukusta käsiisi. Millainen fiilis siitä tulisi? Mitä olet sen eteen valmis tekemään? Nyt on se aika, kun pääset näyttämään voimasi ja sen mihin pystyt. Nyt on hetki näyttää, mitä olet opiskelupaikan vuoksi valmis tekemään.

Oma tuutorisi on sinuun yhteydessä heti kurssin alkaessa. Jos et ole aikaisemmin lukenut pääsykokeisiin, kannattaa tapaaminen sopia heti alkuun. Häneltä saat hyviä vinkkejä tulevaan kevääseen ja vastauksia kysymyksiisi.

Tässä minulta vielä muutama niksi heti alkuun:

  • Etsi itsellesi hyvä paikka lukea. Joku tykkää hiljaisesta kirjastosta, toinen kahvilasta ja kolmas keskittyy parhaiten kotona. Jos tykkää hiljaisuudesta, suosittelen korvatulppien käyttämistä.
  • Sammuta puhelin päältä koko päivän ajaksi. Mikään siellä ei voi olla tärkeämpää, kuin lukemiseen keskittyminen.
  • Olethan jo jättänyt kaiken muun kevään ajaksi elämästäsi pois? Kaverit, työt, seurustelukumppanit sekä harrastukset saavat nyt odottaa toukokuun 25 päivään.
  • Aloita lukeminen täysillä heti ensimmäisen nopean silmäilyn jälkeen. Älä jää ”tutkailemaan” kirjoja.
  • Palkitse itseäsi lukemisesta. Itse tein sen suklaalla.
  • Pidä lukemisesta riittävästi taukoja, vähintään 2 tunnin välein. Tee vaikka 5 minuutin kävely huoneen ympäri, käy vessassa, syö pähkinöitä tai tee kyykkyjä. Näin keskittyminen paranee.

Tsemppiä vielä kerran! Tästä se lähtee!

Kirjoittanut Helena Kettunen


Älä päästä näitä kirjoja helpolla, käy heti niiden kimppuun!

Helena K.

Moi kaikki!

Minun nimeni on Helena Kettunen ja olen yksi kolmesta Valmennuskeskuksen blogikirjoittajista. Blogi on tähän saakka ilmestynyt koko syksyn ja talven säännöllisesti joka viikko ja kevään edetessä kirjoituksia ilmestyy hieman useamminkin.