Lääketiede  •  18.08.2021

Tästä alkaa matkani lääkäriksi

Tervetuloa seuraamaan minun matkaani lääkäriksi Oulun yliopistossa!

Olen 37-vuotias kohta kolmen lapsen äiti Oulusta. 7 vuotta sitten päätin, että vaihdan tekniikan alan terveysalaan ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Onnistuin lääketieteen valintakokeessa toisella yrityskerralla ja pääsin vuonna 2021 opiskelijaksi Oulun lääketieteelliseen tiedekuntaan yleiselle puolelle. Aiemmalta koulutukseltani olen terveystieteen maisteri liikuntalääketieteestä. Lisäksi olen personal trainer sekä diplomi-insinööri.

En ole tyypillinen suoraan lukiosta tullut pyrkijä, mutta uskon, että minulla annettavaa sekä nuoremmille lukiolaisille että vanhemmille alanvaihtajille.

Blogini tarkoitus on inspiroida teitä jaksamaan rankan pääsykoerumpan läpi ja antaa siihen käytännön vinkkejä. Tällaista tietoa kaipasin itse pääsykoeurakan aikana. Tulen käsittelemään blogissa mm. ajankäyttöä, opiskelutekniikoita, kokemuksia valmennuskursseilta, koetaktiikoita sekä opiskelumotivaatiota. Koska motivaatiota, jos mitä, tarvitaan lääkikseen pääsemiseksi!

Haluan tuoda myös esille vaihtoehtoisen urapolun perinteisen ”lukiosta suoraan lääkäriksi” tilalle ja näyttää esimerkkiä, että myös vanhemmalla iällä ja perheellisinä voi tehdä muutoksia omaan elämäänsä.

Lähdin lääkiksen pääsykoeurakkaan ns. nollapohjalta, mutta onnistuin silti 2 vuodessa! Aiempien yliopistokoulutusten takia minulla oli apuna tehokkaat opiskelutekniikat, mutta lukion oppimäärä oli pääosin uutta tietoa.

Vaikka urakka voi vaikuttaa suurelta aluksi, niin yhdessä tai kahdessa vuodessa ehtii saada ihmeitä aikaiseksi. Tässä valmennuskeskuksen kurssit olivat omalla kohdallani suureessa roolissa ja rytmittivät opiskelua. Tulen kertomaan kaikesta tästä lisää tulevissa postauksissani!

Toivottavasti annoin jo toivoa kaikille teille siellä pyrkimisurakan alkuvaiheessa oleville! Muistetaan, että kaikki on vielä mahdollista, vaikka oma taso ei tässä vaiheessa olisikaan pääsykokeen vaatimalla tasolla.

-Suvi

Suvi H

Hei! Olen 37-vuotias perheellinen lääketieteen opiskelija Oulun yliopistosta. Tervetuloa seuraamaan matkaani lääkäriksi! Blogissa keskityn pääsykoeurakkaa helpottaviin vinkkeihin ja opiskelumotivaation lisäämiseen. Lisää motivaatiota ja kuvia arjestani Instagramissa @suvihaapakangas.