Oikeustiede  •  27.01.2018

Tänään on oikkarin vapaapäivä

Tänään on oikkarin vapaapäivä.

Kun kaikki painaa, fiilis on kireä, unen laatu huonoa ja ruoka ei maistu, on muutamat vapaapäivät paikallaan. Näin totesin parin tentin jälkeen tammikuun puolessa välissä. Lähdimme Helsingistä busseilla kohti Turun terminaalia ja fuksiristeilyä. Bussimatka kului huomaamatta ja risteily alkoi mukavissa tunnelmissa. Osaanottajia oli risteilyllä niin Helsingin, Turun kuin Joensuunkin oikeustieteellisistä tiedekunnista.

Risteily piti sisällään maistuvan buffetin, rentoa fiilistelyä ystävien seurassa ja tietysti hyvää musiikkia. Mukavinta oli oikeasti vain viettää aikaa ja rupatella kavereiden kanssa. Pakko myöntää, että tuli vierailtua myös tax free -myymälöiden puolella valkkaamassa muun muassa uusi hajuvesi. Kaikki tämä oli juuri sopivaa vastapainoa itsenäiselle puurtamiselle tenttikirjojen parissa.

Risteilyltä palatessa tietysti väsytti, mutta irtiotto kouluhommista oli selvästi auttanut. Opiskelut jatkuivat heti seuraavana päivänä, sillä sopimusoikeuden kurssin seuraavat tehtävät tuli palauttaa moodleen vielä saman päivän aikana. Tällä pohjustuksella haluan todeta, että jotta arki ei alkaisi liikaa painamaan, voi hyvällä omatunnolla myös välillä vain lomailla ja viettää aikaa kavereiden seurassa. Arjen ei aina tarvitse olla pelkkää suorittamista. Muistakaa relata ja vähän myös lomailla ennen kevään luku-urakkaa. Kokemuksesta voin kertoa, että pääsykokeisiin lukeminen sujuu mukavammin kun ei ole jo valmiiksi stressaantunut pääsykoekirjojen ilmestyttyä. 🙂

-Taija-Maija

Taija-Maija