Psykologia  •  30.01.2018

Tammikuu yhtä juhlaa ja järjestöhommia

Heipsun kaikille! Tässä on kevätlukukautta takana noin kaksi viikkoa, vaikka siltä ei kyllä tunnu. Meillä oli maanantaina 15.1 ensimmäinen hallituksen kokous, jonne tarjoiluvastaavat valmistavat aina pientä purtavaa. Keskiviikkona 17.1 oli vuorossa fuksien, lähinnä uusien bilevastaavien järjestämät haalaribileet, joihin valmistimme tarjottavaa sekä edeltävänä että samana päivänä. Saman viikon perjantain agendana olivat vallanvaihtositsit, joiden ruokien valmistelu vei tunteja torstailta ja perjantailta. Olin siis joka päivä valmistelemassa jotain Kompleksin tapahtumaa eikä opiskelulle jäänyt juuri luentoja enempää aikaa.

Haalareita oli odotettu innokkaana, pitkään ja hartaasti. Perinteenä on, että fuksit järkkäävät haalaribileet, joissa on tutoreille ohjelmaa, haalarikaste sekä kaikille kompleksilaisille avoimet jatkot. Bilevastaavat veivät haalaribileemme aivan uudelle tasolle: oli pallomeri, piñata tutoreille, diskokoppi, polaroid-kamera…Ainakin mua snapissa (Mmineaaa) seuraavat saivat varmasti enemmän kuin tarpeeksi materiaalia juhlista illan aikana, mutta nämä bileet ansaitsivat kyllä kaiken hehkutuksen. Me tartsat valmistimme juhliin esimerkiksi pizzaa, muffineja sekä tortillarullia. Kaiken kruunasi täältä valmennuskeskuksen blogistakin tutun Linnean leipoma u p e a aivokakku!

Haalaribileiden jälkeen oli yksi päivä aikaa kerätä voimia sitsipäivää varten. Oli huippua sitsata pitkästä aikaa! Vallanvaihtositsien jälkeisenä viikonloppuna ”levähdin” opettelemalla lauantaina ja sunnuntaina lumilautailua Serenassa. Menin ankkurihissilläkin jo ja tipuin vain kerran! 😀 Muutama mustelmakin tuli hankittua. Kompleksivapaan viikonlopun jälkeen oli aika suunnata katse kohti tulevaa viikkoa, joka sisälsi luentojen lisäksi haalarimerkkien ompeluillan sekä kaikkien lääkisten superristeilyn.

Lääkisten superristeilyllä on toki nimensä mukaisesti enemmistönä eri kaupunkien denttarit, medisiinarit ja eläinlääkikset, mutta mukana on perinteisesti ollut paljonkin edustusta muiltakin terveydenhuollon aloilta (farmaseutit, kätilöt, hoitsut…). Psykologia ja logopedia ovat ymmärtääkseni tuoreempi näky risteilyllä. Suurin osa psykologeista työskentelee terveydenhuollon piirissä, logopedeista nyt puhumattakaan. Ei siis pitäisi olla yllättävää löytää meitäkin risteilijöiden joukosta. Ensimmäisenä iltana hyttimme pukeutui Disney-hahmoiksi. Itse olin Lumikki. Ilta oli tosi hauska! 🙂 Toisena iltana pääsin ensimmäistä kertaa ”ulkoiluttamaan” haalareita, jee!

Risteilyllä ei odotettavasti tullut nukuttua hyvin tai varsinkaan tarpeeksi. Ilmeisesti viikonloppu painaa vielä näin maanantainakin tätä kirjoittaessa, sillä opiskelusta ei meinaa tulla yhtään mitään. Huomenna uusi yritys! Nyt on onneksi hetken aikaa hieman rauhallisempaa tapahtumien suhteen eli saan opintojakin paremmin etenemään. Vietin joululomani tekemättä juuri mitään, joten mun pitäisi kyllä jaksaa tapahtumientäyteinen kevät ja hoitaa samalla opiskelut kunnialla.

Toivottavasti teilläkin on alkanut vuosi hyvin ja innokkuus psykaa kohtaan vain kasvaisi <3 Tulen kirjoittelemaan kokemuksia omasta pääsykoekeväästäni sekä jakamaan vinkkejä tulevien kuukausien aikana.

-Minea

Ps. Psykan (ja VAKAVAn ja oikiksen) pääsykoeurakkaa varten kehitelty äppi, Pänttää, julkaistaan nyt keväällä toista kertaa.

Minea

Moi! Olen Minea, 21-vuotias toisen vuoden psykanopiskelija Helsingistä. Kirjoittelen blogiin etenkin opinnoista ja opiskelijaelämästä, mutta annan myös vinkkejä pääsykokeisiin. Kiva kun löysitte paikalle, toivottavasti teksteistäni on teille iloa. Nähdään psykalla!