Kauppatiede  •  02.05.2018

Takaisin (uuteen) arkeen

Heippa pitkästä aikaa!

Kuvittelin ehtiväni viimeisten luentojen jälkeen päivittämään blogia hieman ahkerammin, ja kertomaan yksityiskohtaisesti yliopiston vappuriennoista, mutta toisin näköjään kävi. Mulla on huomenna kevään viimeinen tentti ja sitten aloitan kesätyöt. Oon pari kertaa käynyt tutustumassa uuteen työpaikkaani ja harjoitellut käytössä olevaa ERP-järjestemää. Vaikka tällä hetkellä tuntuukin siltä, että koko ajan saa olla kysymässä apua viisaammilta, niin ehkä kesän lopussa olenkin jo melkoinen tietokoneguru. Odotan mielenkiinnolla tulevaa kesää, sillä kaikki vinkit ja inspiraatiot työhön ja tulevaisuuden unelma-ammattiini liittyen ovat tervetulleita. Yksi kauppiksen hyvistä puolista on monipuoliset työmahdollisuudet, mutta ainakin itselle sen oman jutun löytäminen tuntuu väillä tuottavan päänvaivaa.

Ensimmäinen yliopistovuosi kului äkkiä. En ehtinyt missään vaiheessa turhautua opiskeluun ja odottaa koulun loppumista, ja mielelläni jatkaisin opiskelua vielä kesälläkin. Luultavasti suoritankin kesän aikana yhden kurssin itsenäisesti. Opiskelu yliopistossa on jokseenkin sellaista kuin kuvittelin sen olevan, mutta toisaalta se on hyvinkinkin erilaista. Välillä muistelen viime kevättä ja sitä älytöntä raatamista pääsykokeiden eteen. Fuksivuosi ei ollut elämäni parhain vuosi, vaikka sainkin hyviä kavereita ja Tampere on ihana kaupunki. En koe suurta ylpeyttä opiskelujani kohtaan ja tällä hetkellä en oikeastaan enää edes arvosta yliopistoon pääsemistäni, mikä on harmillista etenkin kun miettii sitä työmäärää, jonka tein päästäkseni yliopistoon. Niin ne ajatukset ikävä kyllä saattavat muuttua, kun saavuttaa tavoittelemiaan asioita.

Yliopiston vappu oli puolestaan niin pitkä, että siitä taitaa olla kirjoitettavaa oman postauksensa verran. 😀 Lyhyesti sanottuna oli mukavaa kokea kauan odotettu ensimmäinen opiskelijavappu, vaikka eilen satoikin vettä kaatamalla ja lakujen ostoreissun jälkeen pysyin visusti kotona sisätiloissa. Hieman haikein fiiliksin hyvästelen Tampereen kesän ajaksi, mutta toisaalta olen tyytyväinen, että pääsen taas normaaliin, vaikkakin kesätöiden vuoksi uuden ja erilaisen, päivärytmin pariin.

Tsemppiä kaikille pääsykokeisiin lukijoille, pian urakka on ohi!

-Inka

Inka