Kasvatustiede ja opettajankoulutus  •  22.10.2017

Syksyn uudet kujeet

Syksy on opiskelijalle inspiroivaa ja motivoivaa aikaa. Uudet kynät ja kalenterit hankittu, uudet mielenkiintoiset kurssit saatu käyntiin. Kesän aikana opiskelua ehtii kaivata, ja siksi tenttikirjat suorastaan houkuttavat syksyllä. Motivaatio on huipussaan, ja on mahtavaa päästä oppimaan lisää omasta alasta. Kesällä on ollut myös taukoa haalarien käytöstä, joten opiskelijatapahtumiin ja kekkereille lähtee uudella innolla. Kaiken kaikkiaan elämä hymyilee, kun on paljon tekemistä ja kaunis syksy. 🙂

Uusi ja hieno Ruusupuisto, kasvatustieteilijöiden tukikohta 😉

Minulla on nyt perusopinnot kasvatustieteestä ja erkasta tehtynä, ja tämä syksy onkin kulunut erkan aineopintojen parissa. Oma tuntumani on se, että aineopinnoissa ilmiöitä on käsitelty syvällisemmin. Aineopintojen kursseista tällä hetkellä ainakin taitojen arviointia ja tukemista koskeva kurssi sekä matematiikan oppimisen vastaava kurssi ovat olleet kiinnostavia. Näillä kursseilla on käsitelty käytännönläheisesti vaikeuksien tunnistamista ja mahdollisia tukikeinoja, mutta myös esitelty teoriaa vaikeuksien taustoista. Tosi mielenkiintoista ja motivoivaa siis!

Tehtäviäkin riittää näin syksyllä paljon, ja välillä kirjasto on jopa tuntunut toiselta kodilta. 😀 Se ei kuitenkaan haittaa, sillä yliopiston kirjasto on tosi viihtyisä ja siellä pystyy myös keskittymään hyvin. Kirjastolta löytyy hiljaisia tiloja, ja lisäksi hyviä tiloja ryhmätöiden tekemiseen. Ryhmätöitä on ollut tänä syksynä paljon, mutta mielestäni on mukavaa, kun vastuuta voi jakaa opiskelukaverien kanssa. Lisäksi kavereilta kuulee hyviä ideoita ja näkemyksiä, ja yhdessä oppii parhaimmillaan tehokkaammin kuin yksin.

Yksi yliopiston kirjaston mukavista lukupaikoista

Toivottavasti tämä syksy on motivoivaa aikaa myös teille, jotka nyt suunnittelette hakemista kasvatusalan opintoihin! Syksy on hyvää aikaa kerätä voimia ensi huhtikuussa odottavaan pääsykoe-lukemiseen. Lisäksi voi kerätä motivaatiota pohtimalla, missä voit olla vuoden päästä. Odottaako ensi syksynä muutto uuteen paikkaan, unelma-alan opiskelu, uusiin kavereihin tutustuminen ja ekojen haalarimerkkien ompelu? Haaveilu kannattaa, sillä se motivoi toteuttamaan tavoitteita!

Vielä on hyvin aikaa hankkia paras mahdollinen tieto eri yliopistoista ja omasta hakujärjestyksestä eli miettiä esim. hakeeko ykkösenä luokanopettajan vai erityispedagogiikan koulutusohjelmaan. Kun suunnittelee syksyllä hyvin, keväällä voi keskittyä täysillä valmistatumaan kokeeseen! Toivotan kaikille tsemppiä syksyyn ja muistutan, että nyt on oikein hyvä aika alkaa suunnitella ensi syksyä – ekaa opiskelijasyksyäsi!

-Anna

Anna