12.09.2020

Syksyn aloitus ja kandityön pohdintaa

Kesä meni hujauksessa ohi ja on aika palata taas luentosaleihin, Zoomin kautta tietenkin.

Etätyöskentelyssä on ollut puolensa, mutta en voi väittää ettenkö kaipaisi kurssikaverien läsnäoloa arjessa. Yksin työskentelyyn totuttelu on vaatinut harjoitusta, ja edelleen vapaa-ajan ja opiskelun erottaminen tuntuu haasteelliselta.

Ensimmäinen viikko kuitenkin lähentelee loppuaan ja kandidaatintyön suunnittelu lähti heti ensimmäisenä päivänä käyntiin. Aihetta pohdin jonkin verran jo kesän aikana, ja seuraavaksi olisi vuorossa tiedon etsiminen ja tutkimussuunnitelman laatiminen. Tunnen vielä jonkin verran epävarmuutta aihevalinnastani, mutta onneksi voin aina kysyä ohjaajalta neuvoja ja apua aiheen tarkennukseen ja sen rajaukseen.

Opiskelu toki tapahtuu hieman eri tavalla viime syksyyn verrattuna ja täytyy myöntää, että jään kaipaamaan syksyltä opiskelijatapahtumia ja kaikenlaista yhteistä toimintaa. Viime kevään ekskursio Tanskaan jäi valitettavasti myös toteutumatta, ja jää nähtäväksi onnistuuko sen järjestäminen myöskään ensi keväänä.

Kaikesta huolimatta odotan mitä syksy tuo tullessaan, kun luvassa on muun muassa rakennussuunnittelun sivuainekursseja sekä kaupunkisuunnittelun kolmas kurssi. Yritän päivitellä myös blogin puolelle kandityöni edistymistä, ja voin ensi kerralla kertoa aihevalinnastani tarkemmin!

Laura V.

Olen 23-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta. Opiskelun ohella tykkään viettää aikaani urheillen, lukien ja ystävien seurassa. Myös askartelu ja maalaus ovat lähellä sydäntäni.

Tänä syksynä tavoitteeni on kirjoitella pääsykoekeväästä, kokemuksistani valmennuskurssilta ja arkkitehtiopiskelijan arjesta. Arkipäivät menevät pitkälti kurssitöiden parissa, mutta onneksi mukaan mahtuu myös paljon naurua ja unohtumattomia kokemuksia.