Lääketiede  •  28.05.2020

Seuraava askel

Tulokset ensimmäisestä vaiheesta tulivat. Onnittelut kaikille, jotka pääsitte toiseen vaiheeseen, voitte olla ylpeitä itsestänne. Jatkakaa opiskelua toiseen vaiheeseen, mutta älkää lisäilkö tunteja. Tarvitsette kaikkia voimianne tulevaan koitokseen. Kertailkaa rauhassa, ylläpitäkää laskurutiinianne ja mikä tärkeintä, jatkakaa itsenne psyykkaamista. Pari viikkoa, ja sitten tämän vuoden uurastus on ohi. Te pystytte tähän.

Jos pisteesi eivät riittäneet tällä kertaa, älä luovuta. Sinun aikasi tulee vielä. Tiedän, miten tyhjältä sinusta tällä hetkellä tuntuu. Tuntuu kuin kaikilla niillä kuukausilla ei ollut mitään merkitystä, mutta kyllä niillä oli. Yksikään tunti ei mennyt hukkaan, vaan vie sinua lähemmäs unelmaasi. Toivon, että katsot hetken taaksepäin ja annat itsellesi arvostusta siitä, miten paljon työtä olet tähän asiaan laittanut. Miten paljon olet oppinut, ehkä jopa kasvanut. Joku päivä vielä tulet katsomaan taaksepäin tähän hetkeen, ja olet todella ylpeä siitä, ettet luovuttanut. Kaikki nämä epäonnistumiset ovat lopulta sen arvoisia, kun unelmasi toteutuu. Usko minua.

Ota pari päivää itsellesi jos mahdollista. Voit halutessasi kertoa muille tuloksista, kun itse olet siihen valmis, mutta sinulla ei ole siihen mitään velvollisuutta, vaikka tiedänkin sukulaisten ja ystävien kysyvän niistä. Sinulla on täysi oikeus tuntea kaikkia niitä tunteita, mitä tällä hetkellä tunnet. Älä sulkeudu ja työnnä niitä piiloon. Tämäkin on osa ensi vuoden hakuprosessia. Mitä paremmin saat selvitettyä ajatuksesi ja tunnustettua negatiiviset ajatuksesi nyt, sitä paremmin saat pääsi oikeaan mielentilaan ja pääset hiomaan sotasuunnitelmaasi ensi vuodelle. Nyt kuitenkin pidä kesä vapaana opiskeluista. Syksyllä olet taas hyvässä vireessä.

Mitä tulee tämän vuoden valintajärjestelyihin; mielestäni se oli epäoikeudenmukainen. Olisin toivonut itse jotain erilaista toteutusta, mutta päätöksentekijät tekivät nämä päätökset uskoen niiden olevan paras vaihtoehto tämänhetkisessä tilanteessa. Se, oliko tämä oikea ratkaisu, nähdään myöhemmin. Toivon todella, että tänä vuonna vilppiä käyttäneet eivät vie opiskelupaikkaa niiltä, joka sen oikeasti ansaitsee, vaikka valitettavasti se on mahdollista.

– Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01