Kauppatiede  •  24.11.2017

Ruotsin Excu

Tjena alla!

Kiirettä on pitänyt, ja koko ajan saisi olla tekemässä rästitehtäviä ja lukemassa tentteihin, mutta päätin hetkeksi rauhoittua ja kirjoittaa viime viikkoisesta, jo legendaariseksi muodostuneesta Ruotsin excusta. Lähdimme matkaan varhain viime keskiviikkoaamuna ja ensimmäisenä excukohteenamme oli Vantaalla sijaitseva Hilti. Täytyy myöntää, etten ollut aikaisemmin kuullut kyseisestä yrityksestä ja nimi oli pakko tsekata excuilmoittautumisten yhteydessä Googlesta. Hilti on siis rakennusalan yritys, ja rakennusvälineiden lisäksi yritys tarjoaa muun muassa suunnitteluohjelmistoja, korjaus- ja konsultointipalveluita. Heidän tuotteensa ovat suunniteltu pääosin rakennusalan ammattilaisille, mikä saattaa olla yksi syy siihen, etten ollut aiemmin tietoinen yrityksestä. Yritysvierailun jälkeen olin ainakin hieman fiksumpi ja sain tietoa ekonomien työtehtävistä kyseisessä yrityksessä.

Toisena yritysvierailumme kohteena oli PwC. Yritys oli ainakin minulle kauppislaisena jo hieman tuttu, ja odotinkin excua innolla. Pääsimme kuulemaan liikkeenjohdon konsultoinnista ja ratkaisemaan pienissä ryhmissä yrityscasea. Oli hauska päästä kokeilemaan, millasta työskentely voisi olla valmistumisen jälkeen. Ja mukavaahan se oli!

Excujen jälkeen otimme suunnan kohti Viking Linen terminaalia ja liityimme muiden risteilijöiden joukkoon. Omana illan kohokohtani oli ehdottomasti buffet, ja tämän postauksen jälkeen voisinkin alkaa harkita ruokablogin kirjoittamista.

Syömisen jälkeen suuntasin kavereideni turvaksi speed dating -tapahtumaan. Koska naisia oli liian vähän, uhrauduin itsekin mukaan deittailtavaksi. Pari tuntia kuluikin nopeasti uusiin ihmisiin tutustuessa ja keskustellessa muun muassa pizzatäytteistä, unelmakumppanista ja opiskelusta.

Torstai-aamuna laivamme saapui Tukholmaan ja aamupalan jälkeen lähdimme shoppailukierrokselle aurinkoiseen kaupunkiin. Suomen sateiden jälkeen oli ihanaa päästä hetkeksi nauttimaan tuosta oudosta valoilmiöstä.

Kuvasaldoa selaillessa ei ihan heti uskoisi, että bloggaajia tässä ollaan. 😀 Mun mielestä oli ihanaa olla kerrankin rauhassa ilman puhelinta. Hieman someriippuvaiselle teki ihan hyvää, että puhelimeni ei toiminut reissun aikana ollenkaan ja sain keskittyä muihin asioihin, kuten torstai-iltana oleviin laivasitseihin!

Perjantai-aamuna saavuimmekin takaisin Helsinkiin, ja muistoksi reissusta saimme söpöt haalarimerkit. Jos joku ihmettelee merkin tekstiä, niin meidän boomareiden kanssa risteili myös toinen JKK:n (johtamiskorkeakoulu) ainejärjestö, Staabi ry.

Vaikka reissu oli raskas ja univelkaa sekä kouluhommia kertyikin parin päivän aikana ihan kiitettävästi, suosittelen ehdottomasti kaikille mukaan lähtemistä ensi vuonna!

Hälsningar,

Inka

Inka