Lääketiede  •  08.06.2020

Round two... FIGHT

Eka lääkisvuosi hurahti nopeasti! Käteen jäi nippu hauskoja kokemuksia, uusia ystäviä ja vähän uutta tietoa. Lisäksi sain yhdet maisterin paperitkin, kun suoritin vielä loppuun erityisopettajan opinnot keväällä 🙂

Keäsloma alkoi viime viikolla ja tulimme kotipaikkakunnalle savonmaalle nauttimaan kesäpäivistä. Eka vuosi opintoja oli erittäin mielenkiintoinen ja välillä raskas. Uudet ystävät ja kivat tapahtumat kuitenkin pitää mielen virkeänä stressin läpi. Odotan jo innolla syksyn opintoja, vaikka koronahässäkkä voi sotkea meidänkin lukuvuoden aloitusta.

Hakijoilla on edessä vielä viimeinen tulikoe parin päivän päästä! Tämä on ollut kyllä erikoinen kevät kaikille, mutta etenkin korkeakouluun hakijoille erittäin stressaava. Lääkishakijolle ensimmäinen kerta todistusvalinnasta ja vielä hyvin poikkeuksellinen kaksivaiheinen valintakoe osalle… Voin vain kuvitella kuinka stressaavaa aikaa tämä on ollut. Jännää odottaa paljonkin huomiota herättäneen ensimmäisen vaiheen etäkokeen selvitystuloksia, sillä vilpin käyttö oli mielestäni selvästi odotettavissa. Kaikille vielä toisessa vaiheessa opiskelupaikastaan taisteleville tsemppiä ja kylmiä hermoja!

Syksyllä aloittavilla uusilla opiskelijoilla tulee olemaan erikoinen fuksisyksy. Yliopistojen linjaukset ensi lukukauden aloituksesta on osittain epäselvät. Valitettavaa on, mikäli puheet orientaatioviikkojen järjestämisestä etänä pysyvät syksyyn asti. Ryhmäytyminen ja tutustuminen yliopistoon ja uusiin kurssikavereihin on kuitenkin tärkeä osa korkeakouluopiskelun aloittamista. Se on eräänlainen riitti, josta jää ammennettavaksi paljon muistoja.

Onneksi rajoituksia on alettu purkamaan ja elämä tuntuu jo hieman normaalimmalta. Hieman ajatuksissa kummittelee mahdollisuus koronaepidemian toisesta aallosta Suomessa. Toiset huomioiva käyttäytyminen ihmismassoissa ja käsihygieniasta huolehtiminen ovat nyt niitä asioita, joista on syytä pitää kiinni tämän episodin jälkeenkin. Muistetaan kuitenkin myös välillä nauttia kesästä!

Atte

Crossfitiin hurahtanut, 27-vuotias ensimmäisen vuoden lääkisopiskelija.

Lähtöisin savosta, Pohjois-Karjalassa pyörähtänyt ja nyt Helsinkiin ihastunut.