Lääketiede  •  01.11.2018

Radiologiaa

Radiologian luentoja on muistaakseni ollut ensimmäisestä vuodesta lähtien joka vuonna. Olen aina kokenut luennot jotenkin sekaviksi ja vaikeiksi, enkä ole saanut niistä lähes mitään irti. Muistan vain sen, että luennoissa on ollut paljon dioja käytävänä lyhyessä ajassa, mikä ei ole kovin hyvä lopputulos.

No, nyt nelosen syksyllä alkoi radiologian kurssi, johon kuului neljä puolentoista tunnin luentoa, kahdeksan puolentoista tunnin harkkaa ja sen lisäksi moodlessa oli sadan potilaan kuvat, jotka piti käydä läpi. Päälle vielä kahden tunnin tentti ja kaikesta tästä saa tentin läpäistyään kolme opintopistettä. Tentissä tullaan kysymään niin kirjallisia kuin kuvallisiakin kysymyksiä. Kuvallisilla kysymyksillä tarkoitan röntgenkuvia keuhkoista ja luisista rakenteista, kuten polvesta, nilkasta, lonkasta, olkapäästä ja ranteesta.

Olen nyt pari viimeistä viikkoa lukenut radiologiaa ja yrittänyt saada tietoa päähäni. Olen jotenkin aina kokenut itseni huonoksi kuvien katsojaksi, mutta nyt sadan potilaan kuvia uudelleen ja uudelleen läpikäydessä on luottamus itseeni noussut ainakin jonkun verran. Ja jos vertaan osaamistani alkusyksyyn, niin on osaamiseni kyllä kasvanut todella paljon. Ei siis ainakaan ole mennyt opiskeluun käytetty aika hukkaan, vaikka tenti ei hyvin menisikään.

Ja tentistä puheen ollen, se on minulla huomenna. Pitää toivoa, että menisi hyvin. Koska huomisesta päivästä kirurgian tenttiin on kolme viikkoa, anestesiologian tenttiin neljä viikkoa ja ortopedian tenttiin kuusi viikkoa. Kai tämä auttaa valmistautumaan ensi kevääseen, jolloin kaikki lukukauden tentit ovat viimeisellä kolmella viikolla, ja kunkin tentin välissä on viikko. Nyt jos ei tenteistä pääse läpi voi sentään uusia keväällä kaikessa rauhassa. Keväällä onkin sitten toinen juttu, jos jostain näistä kolmesta tentistä ei läpi pääse. Se siis tarkoittaa, että Valviralta tulevia lupia toimia lääkärinä joutuu odottamaan kunnes kaikki tentit on hyväksytysti suoritettuna. Joka siis tarkoittaa pahoittelevaa soittoa kesätyöpaikkaan, että ei voikaan aloittaa, koska lupia ei ole. Toivottavasti tällainen tilanne ei kohdallani osu. Pitää siis lukea sen verran, ettei näin pääse käymään ?

Huomenna tenttiin ja sitten viikonlopun viettoon. Kivaa viikonloppu myös sinne!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.