Kauppatiede  •  28.10.2017

Pörstimin seikkailut Kööpenhaminassa

Hei vain kaikille! Vai pitäisikö sanoa hej alle sammen!

Viime viikko oli itselläni todella jännittävä, sillä suuntasimme yhdessä noin 50 opiskelijan voimin excursiolle, eli opintomatkalle Kööpenhaminaan! Reissu toteutettiin yhdessä Jyväskylän kauppatieteiden ainejärjestön eli Pörssi ry:n kanssa. Reissumme (mielikuvitukselliseksi) nimeksi ristittiin Pörstimin köpisexcu.


Matkalaisille annettiin tällaiset haalarimerkit. Itselläni tämä ainakin tulee paraatipaikalle!

Lähtömme starttasi torstaina 19.10. kello 9:17 Joensuun juna-asemalta. Sieltä matkasimme Lahden keskustaan täyttämään vatsaamme. Matka jatkui samalla bussilla pörssiläisten kanssa Helsinki-Vantaan lentokentälle. Lento sujui mutkattomasti ja matka hostellillemme aiheutti varmasti paljon hilpeyttä ohikulkijoissa (kuvittele 50 hengen karavaani keskellä Kööpenhaminaa matkalaukkuineen päivineen). Olimme Steel house -hostellilla noin yhdeksältä illalla. Uupuneina mutta innokkaina löysimme omalla pienellä porukallamme erään loistavan pizzerian Kööpenhaminan keskustasta.

Seuraavan päivän ohjelmaan kuului vierailu Danske Bankin pääkonttorille. Sitä ennen kerkesimme myös kiertelemään ympäri Kööpenhaminan katuja. En ole vieläkään päässyt yli kaupungin kauneudesta. Ihailimme jokaista portaankaidetta, tiiltä ja kuppilaa, minkä ohi kävelimme (jos olet miettinyt kaupunkilomakohdetta, niin voin kyllä suositella Kööpenhaminaa!!). Danske Bankilla saimme kuulla hieman pankin tulevaisuudenvisioisa ja -näkemyksiä pankkisektorilla. Tilaisuus oli mielenkiintoinen ja pankkialaa monipuolisesti kuvaava. Tilaisuuden jälkeen suuntasimme kohti ravintolaa ja ihailimme jälleen paikallista menoa.

Lauantai oli niin sanottu vapaapäivä. Ja mitäpä muutakaan nuoret naiset tällaisena päivänä tekisivät, kuin suuntaisivat pitkälle brunssille ja kauppakadulle Kööpenhaminan keskustaan! Päivä meni nauraen, nauttien ja kävellen hyvässä seurassa. Valitettavasti itse en saanut reissulta juurikaan shoppailusaaliita, mutta matkamuistoksi sain kylläkin pari kiloa painooni lisää (varoitan teitä, jotka suunnittelette Kööpenhaminaan lähtemistä).

Lauantai-ilta oli ehkä koko reissuni kohokohta; suuntasimme Tivoliin! Myönnettäköön, Tivolin pääsymaksu oli varsin suolainen, mutta ilta unohtumattoman ihana. Koko alue oli koristeltu ja valaistu halloweenteeman mukaisesti. Kaikkialla oli ihania pieniä kojuja ja ravintoloita, sekä hauskoja yksityiskohtia. Lähestulkoon juoksimme laitteesta toiseen. Illan päätteeksi joimme yhdessä kuumat glögit.


Ilta oli yhtä valokarnevaalia, kuten kuvastakin näkyy!

Sunnuntaina pidimme yhdessä isommalla porukalla turistipäivän. Tähän turistipäivään kuului ne klassiset nähtävyydet, eli Amalienborgin linna, Nyhavn ja Pieni merenneito. Nyhavn oli todella kaunis, kuin maalaus! Pieni merenneito oli puolestaan itselleni tärkein kohde, sillä olen jo pitkään haaveillut tuon maineikkaan patsaan näkemistä. Enkä ollut pettynyt!


Patsaan luona kuherteli juuri sopivasti myös pari joutsenta, joista toinen pääsi myös mukaan kuvaan.

Sunnuntai-illan kruunasi Pörstimin yhteinen kolmen ruokalajin illallinen idyllisessä ravintolassa. Ja kuten tekstistäni voikin huomata, oli ruoka varsin korostunut elementti matkani aikana. Tanskalaiset taitavat ruoanlaiton. Kuntokuuri on puolestaan edessä täällä kotimantereella.

Viime maanantai kului matkustamiseen. Päivän teema oli MATKAVÄSYMYS. Tämä teema painoi vielä varsinaisen matkapäivänkin jälkeen.

Kokonaisuudessaan matka oli unohtumaton. Pohdin itse pitkään matkaan lähtöä, mutta lopulta sain viimeisen sysäyksen matkaan lähdölle eräältä vuosikurssilaiseltani. Enkä kyllä kadu! Vaikkakaan matka ei ehkä oppimisnäkökulmaltaan ollutkaan kovin sisältörikas, oli se silti ainutkertainen mahdollisuus verkostoitua ja viettää aikaa oman ainejärjestönsä jäsenten kanssa. Sitä paitsi, lomalle voit lähteä milloin tahansa, mutta koulun järjestämille opintomatkoille vain opiskeluaikanasi (lainasin tässä erästä opiskelukaveriani, terkkuja vain Rosalle). Itselläni tavoitteena on päästä vastakin tällaisille ulkomaanexcursioille, ja suosittelen matkaan lähtöä rohkeasti myös muillekin!


Vasemmalta Rosa, Anni, Anni, Oona ja minä Tivolin melskeen keskellä prinsessoina (as we are).

Halutessasi voit myös seurata menoani sosiaalisessa mediassa, Instagramissa tunnukseni on nettalinneas ja Snapchatissä minut löytää nimellä nettasomero. Nähdään siellä!

Terkuin maailmanmatkaajasi

Netta

Netta