Lääketiede  •  26.10.2018

Porin hajautus

Viikko vierähti Porissa nopeasti. Neljä päivää olimme Satakunnan keskussairaalalla ja yhtenä päivänä oltiin terveyskeskuksessa poistamassa luomia. Ihan mukava ja opettavainen viikko takana, ja jotenkin tällä kertaa ei edes haitannut niin paljon olla hajautuksessa. Silti ihan kiva, että viikonloppu alkoi tänään ?

Viikon aikana olen:

  • Saanut syksyn 40 tunnin päivystykset vihdoin tehtyä. Keskiviikkoiltana olin kurssikaverini kanssa tekemässä viimeiset kahdeksan tuntia, ja nyt on tältä erää kaikki päivystykset takanapäin. Päivystyksessä tutkimme kolme potilasta, ja lopun ajan opiskelimme, sillä potilaita ei vain ollut enempää. Ihan kiva ja rento vuoro näin viimeiseksi vuoroksi.
  • Ollut tänään terveyskeskuksessa ja poistanut yhden luomen potilaalta. Lopun päivää harjoittelimme veneviiltoja ja tikkausta possun jollain raajalla. Oli kiva huomata, että luomen poisto ei jännittänyt yhtään niin paljon kuin viikko sitten perjantaina, ja muutenkin tuntui, että meni paremmin kuin viikko sitten.
  • Ollut yhtenä aamupäivänä opetuspoliklinikalla. Tutustuimme potilaan papereihin etukäteen ja sitten polilla haastattelimme potilaan ja loput tutkimiset jäikin sitten lääkärille. Oli kuitenkin tosi opettavainen poliklinikka, vaikka itse ei päässytkään niin palon tekemään mitään.
  • Ollut gastrologian aamukierrolla seuraamassa.
  • Opiskellut paljon itsenäisesti niin aamu- ja iltapäivisin sekä myös iltaisin. Pääasiassa olen lukenut radiologiaa, jonka tentin aioin tehdä ensi viikon perjantaina, jos saan vain ajan tenttiakvaarioon. Tämä radiologian tentti on siis tietokoneella tehtävä tentti, jonka jokainen voi itse käydä tekemässä tenttiakvaariossa valitsemanaan päivänä. Itse haluan kuitenkin saada tämän tentin alta pois niin pian kuin mahdollista, sillä pian on jo vuorossa kirurgian, anestesiologian sekä ortopedian tentit. Joten jos saisi yhden nopeasti alta pois, niin olisi enää kolme tenttiä jäljellä ?
  • Saanut joulukuuksi amanuenssuurin Turun kaupunginsairaalan akuutille ortopediselle kuntoutusosastolle. Siinä mielessä minulla kävi tuuri, että saan samalla osastolla suoritettua kirurgian pakollisia käytännön viikkoja, joten voin aloittaa jo marraskuun lopulla amanuenssuurini. Eli nyt minulle jää kaksi viikkoa lomaa jouluna.

Kivaa viikonloppua, muista rentoutua!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.