Lääketiede  •  07.03.2019

Porin hajautus -neurologia ohi!

Kuten otsikosta jo selviää, neurologia on nyt tenttiä vaille suoritettuna. Tosin tentti on vasta toukokuussa, kuten kaikki tämän kevään tentit, joten kyllä tässä täytyy vielä neurologiaan opiskella 🙂 Itseasiassa kaikkia neurologian luentojakaan ei ole vielä luennoitu, mutta itse olen suurimman osan luennoista jo lukenut itsekseni.

Tämä viikko on tosiaan kulunut Porissa hajautuksessa. Opetus loppui jo tänään torstaina, ja muu ryhmä lähtikin jo linja-autolla kohti Turkua. Itse jään vielä Poriin viikonlopuksi poikaystävän vanhempien luokse, joten ajattelin opiskella vielä tämän ja huomisen päivän täällä ahkerasti.

Kulunut viikko on ollut mielestäni todella hyvä. Joku vuosikurssilaisemme hehkutti aiemmin tätä viikkoa lääkiksen parhaaksi viikoksi. En ehkä tiedä, onko tämä paras viikko ollut, mutta ainakin todella opettava ja hyödyllinen. Meillä oli kaksi päivää varattuna opetuspoliklinikkaopetukselle ja kaksi päivää olimme neurologian vuodeosastolla.

Tänään iltapäivällä meillä oli seminaari, johon olimme saaneet potilastapauksen, joka meidän piti esittää muulle ryhmälle. Keskiviikko iltapäivä kuluikin tätä ryhmätyötä tehdessä, mutta neljän hengen ryhmänä saimme melko tehokkaasti ratkaistua potilastapauksen ja tehtyä power poin –esityksen. Aiheena meillä oli pareesioire.

Tällä hajautusviikolla olen ollut tyytyväinen siihen, että olen tehnyt kivoja asioita iltaisin sairaalalla olon jälkeen. Olen siis käynyt kerran uimassa, kerran vesijuoksemassa ja kerran vaan kävelemässä ihanassa auringonpaisteessa. Minusta on kyllä järkevää yrittää lukea hajautuksissa mahdollisimman paljon, jotta se helpottaa sitä työmäärää, mitä pitää kotona lukea. Kotona on kuitenkin minusta aina mukavampi olla kuin hajautuksessa, joten siksi yritän mahdollisimman paljon hajautuksessa ollessa saada opiskeluasioita eteenpäin, jotta kotona jää sitten enemmän aikaa muulle kuin opiskelulle. Kuitenkin välillä aikaisemmin on tuntunut siltä, että hajutukset ovat yhtä suorittamista, ja olen suurinpirtein laskenut päiviä, milloin hajutus loppuu. Nyt on ollut kivempi olla sairaalallakin päivisin, kun on tiennyt, että iltapäivällä on kivaa tekemistä tiedossa. Ja on sitä silti kahden tunnin uintireissun jälkeen ehtinyt lukea ihan tarpeeksi.

Ensi viikolla on luentoviikko, ja ajattelinkin kirjoittaa ensi kerralla vähän muuttuneesta opiskelutekniikastani luennoilla käymisen suhteen. Mutta siitä lisää ensi kerralla. Nyt jatkan viimeisiä neurologian opiskeluja, kunnes pitää pian aloittaa psykiatrian opiskelu, että osaan edes jotain, kun psykiatrian kliininen opetus alkaa viikon kuluttua.

Kivaa viikonloppua! Itse ajattelin ehkä huomenna aamulla mennä jonneki kahvilaan lukemaan, niin on mukavampi opiskella. Tämä majoituspaikka on muuten ihan kiva, mutta sisäilma täällä on aika huono, siksi mukavampi ympäristö voisi tuoda lisää motivaatiota lukemiseen 🙂

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.