Lääketiede  •  02.11.2018

Pohdintoja

Arki rullaa aika kivasti tällä hetkellä ja todella nautin opiskelusta jopa vaikka biostatistiikka ei ole mitenkään suurin suosikkini. Valinnaisopinnot ja syvärit onneksi auttavat tähän tuovalla monipuolisuutta ja mielenkiintoista sisältöä viikkoihin.

Tiistaina olin taas tänä syksynä järjestetyssä Duodecimin sponssaamassa ”Uranvalinta-illassa”, jossa oli paikalla neljän eri erikoisalan edustajia kertomassa työstään, erikoistumisesta ja kannustamassa pohtimaan omaa uraansa oikeasti mielekkyyden ja jaksamisen kautta. Oli tosi kiva kuulla niin erilaisista aloista ja urapoluista -itseäni motivoi ja ikään kuin lohduttaa ainakin ihan hirveästi tieto siitä, että lääketiede on niin hurjan laaja kenttä että löydän varmasti oman paikkani ja juuri sen työn jota jaksan tehdä päivästä toiseen intohimolla. Tulevaisuudessa kenttä laajenee vielä entisestään esimerkiksi tietotekniikan sovellusten ansiosta ja työ voi näyttää ihan erilaiselta kuin osaan edes kuvitellakaan!

Tilaisuudessa oli puhumassa kirurgi, anestesiologi, sotilasylilääkäri ja oikeuslääketieteeseen erikoistuva lääkäri. Kirjo oli raikkaan monipuolinen ja näkökulmat vaihtelivat kivasti. Aina on erityisen mielekästä kuunnella kun ihminen kertoo siitä omasta jutustaan, josta ihan oikeasti nauttii. Toivon, ja uskon kyllä, itsekin olevani tulevassa ammatissani samanlaisessa onnellisessa asemassa.Vaikka enhän vielä tässä vaiheessa oikeasti tiedä sen tarkemmin mitä haluan tehdä. Voisin kuvitella tulevani neurologiksi, KNK-lääkäriksi tai vaikka gastroenterologiksi jos juuri nyt pitäisi veikata. Olisikin hauska katsoa tätä julkaisua sitten joskus kymmenen vuoden päästä kun asia alkaa olemaan ajankohtaisempi. Saa nähdä! ?

Ainakin tiedän tässä vaiheessa että suunta on oikea. Lääketiede on oikea urapolku mulle, erikoisalaa ehtii sitten miettimään opintojen edetessä ja vielä kauan sen jälkeenkin.

Nyt kuitenkin viikonlopun viettoon – rentouttavaa sellaista kaikille!

– Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂