AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  12.03.2019

Pintaraapaisu liiketalouden opiskeluihin

Hei olen Janika ja opiskelen ensimmäistä vuotta liiketaloutta Tampereen ammattikorkeakoulussa! Olen 22 vuotias ja alunperin Helsingistä kotoisin. Olen muuttanut Tampereelle noin 3 vuotta sitten ja ylioppilaaksi olen valmistunut vuonna 2015. Lukion jälkeen minulla oli tavoitteena päästä korkeakouluun. Välivuosia lukion ja ammattikorkeakoulun väliin ehti kertyä 3 ja näihin vuosiin mahtui töiden tekoa sekä paljon pääsykokeisiin lukua. Ensiksi tähtäsin kauppakorkeaan, mutta tulin kuitenkin muutaman välivuoden aikana asiaan perehtyessäni siihen tulokseen, että ammattikorkeakoulu voisi olla enemmän oma juttuni.

Miksi sitten ammattikorkeakoulu? Olen aina ollut huono lukemaan isoja koealueita ja pänttäämään asioita ainoastaan kirjoista ja huomasin, että kauppakorkean pääsykoemateriaali tuotti jo tuskaa. Näiden materiaalien kanssa tuskaillessani tajusin, että ei yliopiston pitkät luennot ja paksut kirjat ole minua varten. Lähdin selvittämään mikä vastaisi kiinnostustani, mutta toimisi kuitenkin enemmän käytännön tasolla. Sain selville, että Tampereen ammattikorkeakoulussa liiketalouden linjalla kaikki mitä opitaan, toteutetaan myös käytännön tasolla. Ensimmäisenä vuonna likolaiset jaetaan ryhmiin, joista kaikista syntyy oppiyritys. Kiteytetysti kaikki menee niin, että mitä luennolla opitaan, se laitetaan oman oppiyrityksen kanssa käytäntöön. Ensimmäisen vuoden jälkeen jokaisen pitäisi osata perustaa yritys ja tehdä siitä kannattava.

Tämä opetustyyli sopii minulle täydellisesti. Mielenkiinto pysyy yllä ja pääsee oikeasti tekemään asioita. Tykkään myös siitä, että meidät liiketalouden opiskelijat on jaettu luokkiin. Luokassa syntyi nopeasti hyvä yhteishenki. Itse en tuntenut koulusta ketään ja luokan kesken oli helppo tutustua ja se on tuonut turvan tunnetta ensimmäiseen super jännittävään vuoteen. Meillä on kuitenkin myös luentoja sekä tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan muihinkin likolaisiin, joten kaikkea ei tehdä pelkästään oman luokan kanssa.

Tässä blogissa tarkoitukseni on kertoa vinkkejä pääsykokeisiin, jakaa oppimaani tietoa esimerkiksi ajanhallinnasta sekä kaikkea muuta tähän koulutukseen liittyvää. Jos haluat kuulla jostain aiheesta erityisesti, niin olen pelkkänä korvana. Toivon, että tästä blogista olisi apua juuri liiketaloudesta kiinnostuneille hakijoille.

– Janika

Janika

Hei olen 22-vuotias liiketalouden opiskelija Tampereen ammattikorkekoulusta! Tarkoituksena on kertoa blogissa vinkkejä pääsykoeurakkaan sekä ylipäätänsä liiketalouden koulutuksesta. Jos haluat tietää jostain aiheesti eritysesti, pistäthän kommenttia tulemaan!