Kauppatiede  •  06.01.2018

Paluu arkeen!

Vaikka meiltä Valmennuskeskuksen bloggaajilta onkin jo tullut paljon lomakuulumisia ja arkeenpalaamispäivityksiä, halusin vielä kantaa oman kortenikin kekoon. Mitkä fiilikset jäivät syksystä ja mitä kaikkea jännittävää on luvassa itselläni keväällä?

Syksy meni huisin nopeasti! Se on ehkä päälimmäisin tunteeni. Ensimmäinen kuukausi meni alkuhuuman pauloissa, kunnes tentit ja koulutyöt pyyhkäisivät kerralla jalat alta (eikä missään romanttisessa mielessä). Yhtäkkiä olinkin hirmuisen stressin ja kiireen keskellä. Onneksi tästäkin selvittiin, ja osasin varautua syksyn aikana paremmin seuraaviin ruuhkaviikkoihin. Se yllätti, miten voi parikin viikkoa olla koulutöistä vapaata; ei anneta ryhmätöitä, välitenttejä tai muita itsenäisen opiskelun töitä. Mutta sitten ne kaikki kasaantuvat samoille viikoille ja jos ei ole ymmärtänyt tehdä töitä aiemmin, voi näistä viikoista tulla hyvinkin stressintäyteisiä (puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä).

Mutta sitten katse kohti tulevaa, eli ensi kevättä! Joka varsinaisesti alkaa siis jo HUOMENNA, hui että! Kaikki kurssit on valittu ja ilmoittauduttu, kalenteri on täynnä merkintöjä ja treffit luokkalaisten kanssa kuulumisten vaihdolle sovittu. Haalarit pitäisi tulla ensi viikon alussa (VIHDOIN) ja pidämme tyttöjen kesken haalarimerkkien ompelupiirin. Odotan erityisen innolla uusia kursseja. Esimerkiksi yksi kauppatieteiden peruskursseista eli rahoituksen perusteet on kurssi, jota odotan.

Lisäksi olen ottanut paljon (ehkä liikaakin) myös valinnaisia kursseja, näistä esimerkkinä yrityspeli -kurssi. Tällä kurssilla ikään kuin simuloidaan oikean yrityksen johtamista ja päätöksentekoa. Vaikka en itse yrittäjäksi ainakaan tällä hetkellä halua, uskon että tämänkaltainen tuntemus yritysten päätöksenteosta ja toiminnasta on todella hyödyllistä! Lisäksi olen päättänyt ottaa sivuaineekseni finanssioikeuden, josta käyn elinkeinoverotuksen kurssin. Pikkuhiljaa tulisi myös valita pääaine, mutta minulla ei kertakaikkiaan ole vieläkään päätöstä tehtynä! Vaihtoehdot kandivaiheen pääaineiksi Joensuussa ovat siis laskentatoimi ja verotus tai johtaminen ja markkinointi. Molemmat ovat todella mielenkiintoisia ja päätös näiden välillä tuntuu mahdottomalle! Palaan tähän aiheeseen varmaankin vielä myöhemmin ihan omana postauksenaan.

Ja mitäs muuta seuraavaan kevääseen kuuluu? Voin ylpeänä kertoa päässeeni Optimin hallituksen (Joensuun kauppatieteiden järjestö) vuosijuhlatiimin jäseneksi! Käytännössä siis Optimin hallituslaiset voivat koota tiimejä omien töidensä ympärille, ja hallituksen vuosijuhlavastaavan tiimiin pääsi tänä vuonna neljä henkilöä, joista yksi olen siis minä. Meille tuli mahtava porukka tähän tiimiin ja on kunnia olla mukana järjestämässä vuoden suurinta spektaakkelia Optimin järjestölle! Ensimmäinen tiimitapaaminen onkin jo ensi viikon tiistaina.

Toinen spesiaali homma, johon olen päässyt mukaan on Joensuu Entrepreneurship Societyn toiminta! Minut valittiin kyseisen järjestön hallitukseen, ja toimin talousvastaavana tämän hallituskauden. Järjestömme kehittää nuorta yrittäjyyttä ja toisaalta edistää yhteistyötä nuorten ja paikallisen yrittäjyyden välillä. Tärkein tapahtumamme on vuosittainen järjestettävä POLKU-tapahtuma, jossa on esiintymässä loistavia puhujia.

Lisäksi keväällä on Kylteripäivät, eli koko Suomen kyltereiden yhteinen tapahtuma, jossa on kaikkea ohjelmaa. Tänne liput myytiin minuuteissa, ja itsekin pääsen onneksi osallistumaan! Tämä on ehdottomasti yksi kevääni kohokohdista. Ja kuten syksylläkin, pyrin olemaan mahdollisimman aktiivinen muissakin tapahtumissa ja osallistumaan mahdollisimman paljon, jotta saan vuodesta vieläkin tapahtumarikkaamman!


Uusi vuosi, uusi kampaus?

Eli tällaista kaikkea jännää on taas kevät pullollaan. Tekemisen puutetta ei varmaankaan ehdi tulemaan.

Jännittävin terkuin

Netta

Netta