Psykologia  •  03.06.2018

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet ovat nyt kuitenkin ohi ja on aika levätä, keskittyä tulevaan ja tehdä kaikkea, mitä ei pääsykokeiden aikaan ehtinyt tehdä. Muistan, että pääsykokeiden aikaan jopa vessanpesu ja tiskaus oli ihanaa aivot-narikkaan -ahertamista. Kuitenkin enimmät jännitykset ovat nyt kenties kadonneet, mutta tuloksiin on vielä vajaa kuukausi aikaa, miten sitä jaksaa odottaa?!

Ensi viikolla järjestetään Turun ja Jyväskylän soveltuvuuskokeet kutsun saaneille. Monille hakeneille tuli pettymyksenä, kun kutsua ei tullukaan – osa Jyväskylään hakeneista jäi rannalle jopa samoilla koepisteillä kuin viimeiset hyväksytyt, valinnassa siirryttiin tarkastelemaan koepisteiden jälkeen yhteispisteitä. Todella harmillista ja inhottavaa mielestäni, miten kokeesta ei saada erottelevampaa, ettei koepistekiintiössäkin tarkasteltaisi yhteispisteitä?

Yhteisvalinnassa hakeneille puolestaan kutsun saapumatta jääminen ei ole lopullinen, viimeisin tulos, vaan toivoa on vielä runsaasti jäljellä napata haluamansa opiskelupaikka Helsingistä tai Tampereelta. Kuitenkin itsekin muistan viime vuonna sen pettymyksen, kun toiseen hakukohteeseeni, Turkuun, en saanut kutsua ja olin varma etten pääse minnekään. En voinut kuvitellakaan pääseväni ensimmäiseen hakukohteeseeni Tampereelle. Fiilikset kuitenkin heittelehtivät laidasta laitaan, välillä olin toiveikas opiskelupaikan suhteen, toisina päivinä taas itkua sopertaen soitin siskolleni säälien itseäni.

Tulospäivä kuitenkin tuli ja keskellä työpaikkaruokalaa ruoka takertui melkein kurkkuun, kun luin valinnan tuloksen Opintopolusta

Aurinkoista viikkoa! 🙂

Emmi

Emmi