Kasvatustiede ja opettajankoulutus  •  10.10.2017

Opiskelupaikka vastaanotettu

Oli mielettömän hieno tunne, kun sain tietää tulleeni hyväksytyksi ensimmäiseen hakutoiveeseeni. Kesäkuussa kirjautuessani opintopolkuun näin, että siellä luki ”hyväksytty”. Minun piti muutamaan kertaa lukea uudestaan, että näinkö varmasti oikein. Ja heti kun olin varma asiasta, laitoin WhatsApp-viestin miehelleni, vanhemmilleni ja siskolleni. Kädet täristen kirjoitin viestiä ja onnen kyyneleet alkoivat valua pitkin poskiani. Päätin samalta istumalta ottaa opiskelupaikan vastaan, ettei se vaan jää tekemättä. Kyllä piti useampaan kertaan tarkistaa, että varmasti laitoin ruksin oikeaan kohtaan.

Kun sain opiskelupaikan vastaanotettua ja ilmoittauduttua Turun yliopistoon läsnäolevaksi opiskelijaksi, tunsin suurta helpotusta. Jännitys oli ohi. Nyt saatoin keskittyä ansaitun kesäloman viettämiseen. Vielä olisi pari kuukautta aikaa siihen, kunnes tulisi muutto toiselle paikkakunnalle (ilman aviomiestäni) ja opinnot alkaisivat. Valehtelisin jos väittäisin, etten olisi tulevaa suurta muutosta tämän jälkeen miettinyt. Kyllä mietin, mutta en stressannut asiasta ja olin suurimmaksi osaksi hyvinkin rauhallinen asian suhteen. Vasta kun tuli elokuu ja muutto alkoi lähestyä, alkoi asia jännittää.

Kesän aikana hoidin valmiiksi syksyn asioita. Sain sovittua vuokra-asunnon jo hyvissä ajoin. Ilmoittauduin SOOL:in ja ainejärjestö Opekkaan jäseneksi. Opiskelijakortinkin laitoin tilaukseen. Mietin tulevia opintojani tutustumalla muun muassa opinto-oppaaseen, yliopiston sivuihin ja Rauman kaupungin sivuihin.

Isoja asioita on muuttunut tänä syksynä.

Nyt olen opiskelija. Opiskelen alaa, jonne olen kolme vuotta hakenut. Aloitin siis tänä syksynä luokanopettajan opinnot.

Asun erillään aviomiehestäni, joka jäi entiseen yhteiseen kotiimme. Kuljemme kahden kaupungin väliä; olemme toistemme luona vähintään viikonloppuisin.

Kirjoittelen tänne blogiin opinnoista ja opiskelijaelämästä, opettajuudesta ja koulumaailmasta sekä muista mielenkiintoisista alan asioista.

-Saimi-

Saimi