Lääketiede  •  08.10.2017

Opiskelukuulumisia ja ensimmäinen tentti

Kuten otsikostakin jo selvisi, syksyn ensimmäinen tentti on nyt ohi. Kyseessä oli kliinisen lääketieteen perusteet –kurssin tentti, joka meni mielestäni ihan hyvin. Tai näin ainakin toivon.

Tentti oli perjantaina, mutta muuten viime viikko oli melko helppo. Tiistaina harkkaryhmälläni oli labralääketieteeseen kuuluva vieritestiharkka. Vieritestillä tarkoitetaan testejä, jotka voi tehdä potilaan vieressä, eikä siihen tarvitse laboratoriota tai laskimoverinäytettä. Määritimme toisiltamme veren glukoosipitoisuuden ja hemoglobiinin, teimme virtsan kemiallisen seulonnan, mittasimme CRP:n, ja lisäksi pääsimme tekemään raskaustestin, huumetestin ja INR-testin, jolla mitataan veren hyytymistä.

Keskiviikkona meillä oli reseptiopin harkka, jossa opettelimme kirjoittamaan erilaisia reseptejä. Reseptin kirjoittamisessa täytyy ottaa monia asioita huomioon, ja ainakin näin aluksi tämä tuntui aika haastavalta. Harkassa pääsimme myös harjoittelemaan, miten e-resepti kirjoitetaan sähköisessä järjestelmässä. Harkka oli todella opettavainen, ja vaikka paljon on vielä opittavaa, niin ainakin olen paljon viisaampi reseptin kirjoittamisesta kuin ennen harkkaa.

Lisäksi viikolla oli viimeinen ruotsin tunti, sekä myös viimeisen kerran laboratoriolääketieteen seminaari, jossa käydään ryhmätyömäisesti läpi erilaisia potilastapauksia. Tällä viikolla on ruotsin kirjallinen koe, ja ensi viikolla labralääketieteen tentti. Sitten onkin kaikki syksyn alussa alkaneet kurssit suoritettu. Ennen joululomaa pitäisi kuitenkin vielä jaksaa opiskella 11 opintopisteen edestä mikrobilsaa, eli ei työt tähän loppunut 🙂

Kivaa viikkoa!!

Ps. Tää viikko on siitä erikoinen, että perjantaina juhlitaan meidän kurssin kandeiksi valmistumista. Hurraa!!!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.