Lääketiede  •  03.02.2020

Opiskelu vaihtuu vauva-arkeen – viimeinen blogipostaus

Kirjoitin ensimmäisen postaukseni Valmennuskeskuksen sivulle 24.11.2015, jolloin olin juuri aloittanut lääkiksessä, ja kaikki oli vielä todella uutta ja jännittävää. Tästä on nyt aikaa yli neljä vuotta. Näihin neljään vuoteen on mahtunut opiskelujen osalta paljon kaikkea: preklinikka, klinikan alkaminen ja sairaalaan siirtyminen, amanuenssuurien suorittamista, ensimmäinen työpaikka lääkärin sijaisena sekä tietenkin yhdeksän lukukauden verran opiskeluja.

Kuten otsikko jo kertookin, tämä kirjoitus tulee jäämään viimeiseksi postauksekseni täällä Valmennuskeskuksen sivulla. Opiskelut saavat nyt hetkeksi jäädä tauolle, sillä tänä vuonna kaikki aikani tulee kulumaan parin kuukauden päästä syntyvän pikkuisen hoitamisessa <3.

Minulla on tosin tässä vielä koulua keväänkin osalta suorittamatta, sillä vielä olisi keuhko- ja ihotautien, perinnöllisyyslääketieteen ja allergologian tentit suorittamatta sekä silmätaudit ja yleislääketiede kokonaan käymättä. Ehdin saamaan kaikki suoritettua, jos pieni ei ota varaslähtöä, mutta olen päättänyt kuitenkin edetä päivä kerrallaan ja katsoa miten käy.

Kesä ja tuleva syksy tulevat siis olemaan hyvin erilaista aikaa edellisiin vuosiin nähden. Ensi keväänä tarkoitukseni on päästä tekemään vielä töitä terveyskeskukseen ja viimeisen vuoden aion suorittaa loppuun syksystä 2021 alkaen. Näillä näkymin tulen siis valmistumaan keväällä 2022.

Nyt haluan toivottaa sinulle ihanaa tulevaa kevättä sekä pääsykokeisiin lukujoille paljon tsemppiä tuleviin kuukausiin.

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.