Kauppatiede  •  26.02.2018

Opintojen suunnittelusta

Moikka!

Kolmas periodi on nyt viimeisiä tenttejä vaille valmis ja ensi viikolla on aika aloittaa vielä viimeiset kurssit tälle lukuvuodelle. Aika rientää ja kohta koko fuksivuosi onkin jo paketissa. Mun elämä on tällä hetkellä pyörinyt hyvin pitkälti koulun ympärillä, vaikka ehdinkin tuossa sairastaa pari viikkoa sitten astetta kovemman flunssan. Nyt onneksi olenkin taas takaisin terveiden kirjoissa ja pääsen pikkuhiljaa nauttimaan aurinkoisista pakkaspäivistä.

Mutta itse otsikkoon, eli opintojen suunnitteluun. Tampereen yliopistossa siis valitaan kauppatieteiden pääaine vasta toisen opiskeluvuoden joulukuussa. Meille on nyt keväällä järjestetty eri opintosuunnista infotilaisuuksia, joista vähintään kahteen on pakko osallistua. Mulla on aika selvät sävelet pääaineen ja varavaihtoehdonkin suhteen, mutta koska se viimeinen eli kolmas vaihtoehto oli vielä hieman epäselvä, osallistuin yhteensä neljään infotilaisuuteen. Vaikka joulukuuhun on vielä reilusti aikaa miettiä valintaansa, alkaa omalta kohdaltani järjestys onneksi olla jo selvä.

Opintosuuntainfojen lisäksi opintoihimme kuuluu pakollisena suorituksena henkilökohtainen keskustelu opintokoordinaattorin kanssa. Kävin suorittamassa oman keskustelutuokioni tänään, ja koska omat kokemukseni opintojen ohjauksesta ovat olleet peruskoulussa ja lukiossa vähän heikomman puoleiset, olin yllättynyt kuinka paljon hyviä neuvoja ja vastauksia mieltäni vaivanneisiin kysymyksiin sainkaan.

Tällä hetkellä tuntuu, että tarjolla olisi vaikka mitä mielenkiintoisia kursseja käytävänä. Lisäksi meillä on vapaa sivuaineoikeus myös muiden tiedekuntien opetustarjonnan suhteen, joten valinnanvaraa riittää. Erilaisten sivuaineiden avulla saa tehtyä omannäköisen tutkinnon, joilla voi erottautua edukseen sitten työelämässä.

Opiskelujen vastapainoksi on ihanaa lähteä ulos auringonpaisteeseen. Varsinkin nyt kun etelässäkin pääsee järven jäälle, mikä ei ihan joka talvista lystiä ole enää nykyään ollut. Nauttikaahan kaikki pääsykokeisiin lukijatkin vielä viimeisistä talvikeleistä!

Inka

Inka