AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  11.06.2021

Opinnäytetyön tekeminen pelotti turhaan

Hei

kevät alkoi lähestyä aika hurjaa tahtia. Tarkistin, että viimeinen kurssi ”toiminnan kehittäminen” ja opinnäytetyöprosessi alkavat. Olin ajatellut valmistua syksyllä, mutta opinnäytetyö ohjaaja ehdottaa valmistumista ennen kesää. Hämmästyin, miten se voi olla mahdollista. Olin omassa päässä ajatellut lopputyön valmistumista syksylle.

Koko prosessi alkoi huhtikuussa 2021. Opinnäytetyösuunnitelman hyväksyntä tuli huhtikuun puolessa välissä. Opinnäytetyösuunnitelma on itsessään kattava, joka auttaa todella paljon opinnäytetyö prosessin etenemisessä. Tässä kohtaa aloin uskoa valmistumiseen kesäksi. Olin todella ajatellut opinnäytetyön olevan jotain ihan kamalaa, pelottavaa ja tuskallista, mutta toisin kävi. Valitsin itselleni mielenkiintoisen aiheen, joka todella suorastaan houkutteli tekemään opinnäytetyötä joka ikinen päivä. Opinnäytetyön aihe on ”Herätä johtoryhmä kurkkaamaan tunneikkunaan”. Tästä pääsee lukemaan koko opinnäytetyön: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060113254

Itselleni hankalinta oli kokopäivätyö ja äidinrooli. Opinnäytetyötä tein työpäivän jälkeen joka päivä aina ilta kymmeneen saakka ja viikonloppuisin. Opettajan ilmoittaessa, että opinnäytetyötä voi tehdä vaikka sinne syksyyn ja jopa talveen saakka, mutta mitä pidemmälle koko prosessi menee, näkyy se arvosanassa. Itselleni tähtäimessä oli arvosana 4. Tässä koko prosessissa jokainen itse asettaa itselleen aikataulun valmistumiselle. Motivointina itselleni oli saada koko koulu päätökseen ennen kesää. Minä todella tein sen ja arvosanastakin tuli haluttu.

Kaiken kaikkiaan opinnäytetyö valmistui vajaassa kahdessa kuukaudessa. En tiedä kävikö minulle onni, sillä sain opinnäytetyö ohjaajaksi erittäin kannustavan ja huikean opettajan, jonka ansiosta sain opinnäytetyön päätökseen sovitun aikataulun mukaisesti. Virallinen valmistumispäivä on 18.6.2021, jolloin haen koulusta paperit.

Tässä vielä ohjeita, miten valmistut ennätys ajassa:

1.       Tee aikataulu, päivä ja viikko suunnitelma

2.       Nuku tarpeeksi ja harrasta liikuntaa

3.       Ole aktiivinen, kysy ohjaajalta apua

4.       Ilmoittaudu menetelmä ja tekstipajoihin

5.       Valitse itselle mielenkiintoinen aihe

6.       Lue ennakkoon Theseuksessa valmiita opinnäytetöitä

7.       Usko itseesi

Helena

Helena P

Olen 46-vuotias iloinen ja positiivinen opiskelija. Kotona minulla on kaksi ihanaa 16 ja 15-vuotiasta nuorta miestä. Olen töissä HR ja talousassistenttina logistiikka- ja kuljetusalalla. Olen mukana gospel-kuorossa ja ohjaan lisäksi vauvauinteja. Olen kiinnostunut terveydestä, liikunnasta, valokuvaamisesta ja uusien asioiden oppimisesta. Mottoni: Kohtele muita, niin kuin haluat, että sinua kohdellaan.