AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  17.09.2022

Onnellisen opiskelijan onnistumiset

Hei

lähdetään liikkeelle siitä, että valmistuin suhteellisen nopeassa tahdissa Tradenomiksi keväällä 2021, jossa suuntautuminen oli HR ja esimiestyö. Kesän ihmettelin, miten kaiken vapaa-ajan käytän, koska olin tottunut kaikki illat istumaan työpäivän jälkeen koulutehtävien parissa. Se vapaa-aika loppui lyhyeen, sillä päätin jatkaa YAMK Maisteri opintoja avoimessa heti syksystä 2021 alkaen. Sen lisäksi opinnot olivat jälleen niin mielenkiintoisia, päätin kokeilla hakea vihdoin HR töitä. Mistä siis lähteä liikkeelle. En ollut hakenut töitä yli kymmeneen vuoteen, joten koko perusta oli rakennettava alusta loppuun. Kaikki lähti siitä liikkeelle, että LinkedIn oli saatava ajan tasalle. Sen päivitys vei aikaa, mutta kaikki oli sen arvoista. Seuraava askel oli selvittää minkälainen työhakemuksen ja CV:n tulee olla. Otin yhteyttä ystävääni, jolla oli kokemusta rekrytoineista. Lähetin useita erilaisia hakemuksia hänelle testi mielessä ja alussa ne tyrmättiin, mutta sinnikkyyden ansiosta lopulta valoa näkyi tunnelin päässä. Perustan rakennustyö on aloitettu ja siihen on käytetty aikaa useita tunteja, päiviä, viikkoja. Jostain syystä haluan tietää mahdollisimman paljon asioita etukäteen, ennen kuin ryhdyn mihinkään suurempaan. Työpaikan vaihtaminen ei ole itselleni mikään itsestään selvyys. Olen aina halunnut työpaikan mikä on pitkäaikainen eikä missään nimessä projekti luontoinen. Edellisessä työpaikassani olin reilu kuusi vuotta. Olisin jäänyt sinne, jos siellä olisi ollut mahdollisuutta edetä HR:ksi. Nyt oli siis aika ottaa askel ihan tuntemattomaan ja toteuttaa haave.

Lähdin aluksi vain katsomaan miltä työpaikka ilmoitukset näyttävät, mitä ne pitävät sisällään. Useimmissa työpaikoissa vaadittiin useamman vuoden kokemusta HR alasta ja YAMK tutkintoa. Mutta se yksi ja ainoa ilmoitus hyppäsi silmille ja kaikki sen sisältö kuvasi minua. Kävin tutustumassa perusteellisesti heidän kotisivuihinsa ja kaikki tuntui minulle sopivaksi. Ihan ensimmäisenä otin käteeni puhelimen ja soitin kysyäkseni vapaana olevaa HR ja talousassisten paikasta, onko se edelleen avoimena jne.  Puhelimessa keskustelu tuntui heti luontevalta ja sain vahvistuksen siitä, että haen heti tätä paikkaa. Olen aina ollut avoin ja rehellinen ja niin se näkyi myös laittamassani työhakemuksessa. Pääsin heti haastatteluun. Siihenkin valmistauduin todella perusteellisesti. Pyysin ystävääni haastattelemaan minua, tekemään niin vaikeita kysymyksiä, jotta olen valmiimpana kuin koskaan. Ensimmäinen haastattelu tapahtui Teams- kautta ja toinen haastattelu paikan päällä. Haastattelu jännitti todella paljon ja jopa vaatteiden valintaan meni aikaa. Kaikki hyvin, koska sain työpaikan ja olen todella viihtynyt.

Olen onnellinen, siitä että olen onnistunut. Olen onnellinen opiskelija, koska saan niin paljon käytännönläheistä opetusta huippu opettajilta Haaga-Heliassa, joita hyödynnän työssäni joka päivä. Vaikka opiskelu on rankkaa työn, äitiyden, harrastusten ohella, eikä aina ruusuilla tanssimista, niin teen sitä mikä tekee minut onnelliseksi. Toivottavasti sinä teet juuri sitä mistä sinä tulet onnelliseksi.

 

Helena

 

Helena P

Olen 46-vuotias iloinen ja positiivinen opiskelija. Kotona minulla on kaksi ihanaa 16 ja 15-vuotiasta nuorta miestä. Olen töissä HR ja talousassistenttina logistiikka- ja kuljetusalalla. Olen mukana gospel-kuorossa ja ohjaan lisäksi vauvauinteja. Olen kiinnostunut terveydestä, liikunnasta, valokuvaamisesta ja uusien asioiden oppimisesta. Mottoni: Kohtele muita, niin kuin haluat, että sinua kohdellaan.