AMK sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoala  •  18.04.2021

Oma pääsykoekevääni 2020

Moi! Ihanaa kevättä kaikille. Minulla alkoi maaliskuun lopulla työharjoittelu ja se onkin vienyt paljon aikaa arjesta. Työharjoittelu onkin avannut paljon lisää käsitystä omasta tulevasta ammatistani ja siitä, mitä työ sisältää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajattelin tänään kertoa teille omasta pääsykoekeväästäni ja siitä, miten se meni. Minähän tosiaan luin pääsykokeisiin viime vuoden keväällä 2020. Voin näin alkuun sanoa, että se oli todella stressaavaa. Koronatilanne oli siinä vaiheessa, että koe päätettiin pitää etäkokeena. Koe jaettiin loppupeleissä kahteen osaan, joista toinen koe oli etänä ja toinen eri puolella suomea kampuksilla.

Ensimmäinen koe oli todella stressaava, sillä siinä oli paljon tehtäviä ja erittäin vähän aikaa. Onneksi kuitenkin toisessa kokeessa ja sinä vuonna tehtäviä on vähemmän ja aikaa enemmän. Muistan, että ensimmäisessä etäkokeessa matikan osiossa taisi olla aikaa 30min ja tehtäviä 16. Nyt aikaa on 45min, tehtävien määrää ei voi tietää, mutta varmasti tehtävien määrä on suhteutettu aikaan paremmin. Muissakin osioissa oli huomattavasti vähemmän aikaa etäkokeessa ja lähikokeessa, mitä nyt on.

Etäkokeessa tietenkin oli muitakin haasteita kuin vain aika. Kukaan ei valvonut koetta ja kuka vain saattoi katsoa vastauksia netistä ja käyttää esimerkiksi laskinta. Tämän takia vilppiä yritettiin vähentää ja toinen koe tapahtui lähikokeena. Koe oli itseni mielestä paljon helpompi ja aikaa oli huomattavasti enemmän tehtäviin. Kaikki tehtävät tietenkin täytyi tehdä ripeästi ja aikaa ei jäänyt liikamiettimiselle. Kuitenkin kuten aiemmin sanoin jo, niin tehtävien määrää oli kuitenkin vähennetty toisessa osiossa kaikessa, joten aikaa oli tehtäviin enemmän.

Itselläni kokeeseen sisältyi matikka, päätöksentekotaidot, englanti, äidinkieli ja eettiset taidot. Itselläni kokeessa ei ollut uutta tunneälyosiota. Tämä on minun mielestäni mielenkiintoinen ja odotan, mitä se loppupeleissä sisältää.

Itse koin, että kaksivaiheinen koe oli liian haastava ja stressaava. Jouduin tosiaan kaksi kertaa odottamaan kokeen tuloksia ja lukemaan siis kahdesti kokeeseen. Yksi koe toimii mielestäni paljon paremmin, ja onneksi tämä oli vain korona-aikainen koe, joka ei toivottavasti toistu enää. Koetuloksien odottaminen oli stressaavaa ja kun ensimmäisestä kokeesta pääsi läpi, niin piti odottaa toisen kokeen tuloksia myös. Onneksi kuitenkin pääsin kouluun sisälle ja lopputulos oli hyvinkin positiivinen.

Jos haluat tietää lisää, millainen pääsykoe juuri minulla oli vuonna 2020, niin käy kurkkaamassa Valmennuskeskuksen sivuilta täältä lisää tietoa siitä, millainen ensimmäinen koe oli, mitä se sisälsi ja millaisista ajoista kokeessa oli kyse! Samat ajat olivat myös toisessa vaiheessa, jos oikein muistan 😊

Tsemppiä kaikille opiskeluun ja lukemiseen tulevaa pääsykoetta varten!

Milja N.

Milja N

Moikka! Oon ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelija Laureassa. Ajatuksena mulla on suuntautua lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Tykkään paljon viettää aikaa ystävien parissa ja tehdä erilaisia käsitöitä.